Kutatás

2023.02.18. 15:42

Nem adják fel a reményt: ismét önkéntesek keresték a Hollókőről eltűnt férfit (fotók)

Ahogy arról portálunk korábban már többször beszámolt, eltűnt egy pásztói férfi, Horváth László Hollókőről, december 24-e óta senki sem hallott felőle, a rendőrség is keresi.

Lászlók Judit

Kevesebb önkéntes ment a vártnál a hollókői keresésre

Forrás: Nool

Fotó: Hegedűs Márk

Ahogy arról előzetesen beszámoltunk, a férfi felkutatására a család újabb keresést szervezett szombaton Hollókőn és annak külterületén. Horváth László december 24-én tűnt el, azóta senki sem hallott felőle. A család a férfi eltűnését december 25-én jelentette be a hatóságoknak, így azóta a rendőrség is keresi. A januári kereséstől eltérően, szombat reggel 10-15 ember várakozott a hollókői kisbolt előtt, beleértve a Help Mentőkutyás Egyesület tagjait is. 

Vannak, akik közel két hónap után sem adták még fel a reményt
Vannak, akik közel két hónap után sem adták még fel a reményt
Fotós: Hegedűs Márk / Forrás: Nool

Horváth Tímea, az eltűnt férfi testvére portálunknak a helyszínen csalódottságának adott hangot. 

– Az előre megtervezett kereséshez minimum ötven önkéntesre lett volna szükségünk. A visszajelzések alapján nem erre számítottam. Nagyon szomorú vagyok, hogy csak ennyien gyűltünk össze. Őszintén szólva nagyon nagyot csalódtam az emberekben – fogalmazott Horváth Tímea, akinek különösen fájó, hogy sem Pásztóról, sem Hollókőről nem mutattak érdeklődést a kutatás iránt. Hangsúlyozta, hogy azért szervezték meg az újabb keresést, mert a rendelkezésre álló nyomok alapján úgy vélik, hogy Horváth László végül nem hagyta el a települést. Éppen emiatt lett volna fontos, hogy az előre eltervezett keresést végre tudják hajtani. 

– A családunk teljesen összetört. A szüleim mellett a nagyszüleimet is rendkívül megviseli ez a helyzet, a nagypapám nemrég kórházba került, ami még tovább nehezíti ezt az állapotot – mondta az eltűnt férfi testvére, akinek állítása szerint az emberek előítéletesek, emiatt sok bántást is kap az internetes platformokon keresztül. 

Kiemelte: ugyanakkor rendkívül hálás a jelenlévőknek, különösen annak a négyfős nagylóci önkéntescsoportnak, akik már az előző keresésben is részt vettek. 

A korábbinál jóval kevesebben gyűltek össze Horváth László keresésére
A korábbinál jóval kevesebben gyűltek össze Horváth László keresésére
Fotós: Hegedűs Márk / Forrás: Nool

Bernát Zsolt, a Help Mentőkutyás Egyesület érdeklődésünkre elmondta, hogy a mai kutatáshoz egy elég részletes tervet készítettek, képekkel, rajzokkal, sőt feladatokkal, amit a minimum ötven személyből álló keresőcsapathoz igazítottak. 

Részletes terv készült a szombati kutatáshoz
Részletes terv készült a szombati kutatáshoz
Fotós: Hegedűs Márk / Forrás: Nool

– Azt egyelőre nem tudom, hogy ebből mit tudunk majd végrehajtani, hiszen kevesen gyűltek ma össze. Ezért a rendőrséggel egyeztetünk, hogy mely területeket lenne érdemes átnézni. Ez alapján pedig ha szükséges, akkor áttervezzük a keresést – mondta Bernát Zsolt. Ugyanakkor hozzáfűzte, sajnálja, hogy mindössze ennyi embert érdekelt a kutatás. Ugyanis az eltűnt fiatalember is egy ember, valakinek a gyermeke, valakinek az unokája. Hangsúlyozta, nagyon sajnálja azt is, hogy a helyiek, az ismerősök, sőt a barátok közül senki sem csatlakozott a kereséshez.

Horváth László jelenleg is szerepel a rendőrség Közérdekből nyilvános körözések - Eltűnt és ismeretlen helyen lévő személy című adatbázisában. Amennyiben valaki látja a férfit, vagy tud a tartózkodási helyéről, a Pásztói Rendőrkapitányságon vagy a 112-es segélyhívószámon tehet bejelentést.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában