Nevelési program

2023.12.12. 13:55

Boldogságra nevelik a gyerekeket a bátonyterenyei óvodákban

Egy országos programhoz csatlakozva boldogságórákat tartanak valamennyi bátonyterenyei óvodában. A foglalkozások nem csak a gyerekek, hanem az óvónők számára is lehetőséget adnak a pozitív életszemlélet elsajátításához.

Gulyás Edina

Fontos, hogy a pozitív életszemlélet már kisgyermekkorban kialakuljon

Forrás: Nool.hu

Fotó: Beküldött

– A Bátonyterenyei Városi Óvoda mind a négy tagóvodája fenntartói támogatással csatlakozott a Boldogságóra Programhoz. Annak keretében idén szeptember óta szervez és valósít meg foglalkozásokat az esélyteremtési munkaközösség – tájékoztatott Kövesdy Katalin, a Bátonyterenye Városi Óvodák vezetője. – Célunk, hogy a város óvodáinak minden csoportjába folyamatosan megvalósuljon a program, minden óvodapedagógus képzettséget szerezzen a foglalkozások szervezéséhez, és a pozitív gondolkodás a mindennapi óvodai élet része legyen.

Mint mondta, a Boldogságóra program egy olyan, óvodákban és iskolákban alkalmazható tudományos módszer, mely segítségével a gyermekek boldogabbak, kitartóbbak lesznek, a velük való közös munka is könnyebbé válik. A program fókuszában az áll, hogyan lehet a gyerekek negatív gondolkodásmódján változtatni és optimista hozzáállást kialakítani.

Bátrabban vállalhatják így a gyerekek a felnőttségig vezető utat

Az abban alkalmazott technika a pozitív pszichológia módszereire épül, ami a gyermekek és a pedagógusok jólétével is foglalkozik. A cél, hogy a Boldogságórák derűs és élménygazdag feladatai, játékai, valamint gyakorlatai fokról, fokra kibontakoztassák a derűt és az életszeretetet. A gyermekek így a jövőben vetett hittel, bátrabban járhatják végig a felnőttségig vezető utat és boldogságra képes emberekké válhatnak.

– Az eddigi foglalkozások azt bizonyítják, hogy a gyerekek nyitottak a közös gondolkodásra a pozitív érzések megfogalmazásában. Örömmel dolgozzák fel a módszertanban kínált meséket, szárnyal a képzeletük, és teljes nyugalomban képesek alkotni is, így a mese, a kézműves tevékenység, és a zene világában elmélyülve fejlődik pozitív gondolkodásuk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában