Hóesés

2023.12.10. 09:24

Az extrém havazás a nézsai önkéntes egyesületnek is rengeteg munkát adott a héten

Nézsa Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesülete a közösségi oldalán számolt be róla, hogy a csütörtöki extrém hóesés miatt talán a szervezetük fennállása óta ez volt a legmozgalmasabb napjuk.

Lászlók Judit

A bejegyzésben kifejtették: csütörtökön hajnalban, 4 óra 22 perckor elemi csapásról kaptak riasztást, ugyanis egy fa a Nézsa és Nógrádsáp közötti útra dőlt, mindkét sávot elfoglalta. Így négy önkéntes tűzoltóval vonultak a helyszínre, és az útakadályt a hivatásos egységekkel együttesen megszüntették.

Ezután a Cseresi elágazó – Alsópetény közötti útszakaszon távolítottak el több útra dőlt fát. Majd értesültek róla, hogy a keszegi tetőn egy faág leszakadt és az útra esett, ezzel a fél útpályát elfoglalva. Oda két fővel érkeztek és megszüntették az akadályt. Később, 6 óra 20 perckor az elakadt kenyeres autóhoz kérték a segítségüket a legéndi emelkedőre. 

Mint írták: a mentésben az egyik tagjuk teherautójával sikerült segítséget nyújtani. Eközben két másik járművet visszafordítottak, mert az út személyautóval járhatatlan volt. Ezt követően 7 óra 50 perckor a tűzoltószertárukra rádőlt egy fa. Szerencsére kárt nem tett az ingatlanban, de lehúzták róla, és egyúttal meg is takarították az épület tetejét a nagy mennyiségű hótól. A szertáruk megmentését követően kaptak egy hívást, miszerint az alsópetényi emelkedőn a menetrend szerinti buszjárat akadt el, ugyan útnak indultak, de ott végül nem ők nyújtottak segítséget. 

Bár a nap első fele igazán zsúfolt volt, de a szervezetnek akadt munkája délutánra is, mivel egy leszakadt villanyvezeték újrakötésének előkészületeihez kérték a segítségüket. Mint írták: öt fővel vonultak a helyszínre, a háztetőt letakarították és kiépítették az utat a villanypóznáig.

Vasárnapra is sok csapadékot jósolnak:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában