Fejlesztés

2023.12.18. 14:10

Átadták a kerékpárutat Bátonyterenye és Szurdokpüspöki között

Korszerű kerékpárúton lehet közlekedni Bátonyterenye és Szurdokpüspöki között. A beruházást, ami elsősorban a munkába járást hivatott segíteni, hétfőn adták át ünnepélyes keretek között.

Gulyás Edina

Nagy-Majdon József, Bátonyterenye polgármestere

Forrás: Nool.hu

Fotó: Vendel Lajos

A Bátonyterenye és Szurdokpüspöki közötti kerékpárút a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program két nyertes pályázatnak köszönhetően, összesen kétmilliárd forintból valósult meg. A beruházás két szakaszon, Bátonyterenye és Pásztó, illetve Pásztó és Szurdokpüspöki között épült meg. A kerékpárút elsősorban a munkába járást hivatott segíteni, azonban hazánk és abban megyénk csodálatos tájait egyre többen fedezik fel két keréken, így a turizmust is erősíti.

– Ünnepnap ez Bátonyterenye életében, ugyanis több olyan beruházás zárul le, amelyek meghatározóak a város és az egész térség életében – fogalmazott köszöntőjében Skuczi Nándor, a vármegyei közgyűlés elnöke. 

– Mindannyiunknak, akik a közfeladatokból részt vállalunk egy a célunk: aki itt született és a megyében él, az itt is boldoguljon, Bátonyterenyén, Nógrádban. Mindehhez komfortos lakókörnyezetre, jól fizető munkahelyekre és a szülőföld szeretetére van szükség. 

Hozzátette: a Zagyva-völgyi kerékpárút, ami immár összeköti Bátonyterenyét Mátraverebéllyel, Tarral, Pásztóval és Szurdokpüspökivel, a munkahelyek elérésén túl a turizmus fejlődését is szolgálja. 

A nehézségek ellenére is elkészült

– A projektek összértéke megközelíti a 4 milliárd forintot. Az, hogy a 2 milliárd forintból megvalósuló kerékpárút az elmúlt évek nehézségei, a koronavírus-járvány és az orosz-ukrán háború miatti gazdasági válság ellenére is elkészült, nagy öröm a város önkormányzatának – hangsúlyozta beszédében Nagy-Majdon József polgármester. 

Mint mondta, az elsősorban munkaerő-mobilitást célzó beruházás egyben a turizmus erősítést is szolgálja, hiszen a Mátra lábánál, gyönyörű környezetben kanyarog a megépült kerékpárút. Ez a későbbiekben további lehetőségeket tartogat. A fejlesztés rendkívül fontos a város és a térség számára, egyben jó példa arra, hogy összefogással minden gond áthidalható és a jövőben is együttműködés szükséges a fejlődéshez. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában