Rajzverseny

2023.11.08. 16:38

Több mint ötven nógrádi középiskolás bizonyította rajztehetségét

Harmincharmadik alkalommal rendezték meg idén a vármegyei középiskola rajzversenyt, melynek eredményeit minap hirdették ki a Madách Imre Gimnáziumban.

Nool.hu

Több kategóriában és korcsoportban alkottak a diákok

Forrás: Beküldött

A Nógrád Megyei Középiskolai Rajzversenyre hét oktatási intézmény több mint ötven diákja nevezett be idén. A több kategóriában, témában – illusztráció, tanulmányrajz – és korcsoportban beérkező rajzokat szakmai zsűri értékelte. A bírák között helyet foglalt dr. Shah Gabriella, a Dornyay Béla Múzeum igazgatója; dr. Kalocsai Péter, a Nógrád Megyei Kormányhivatal főigazgatója és Kun Péter grafikus, a Váczi Gyula Alapfokú Művészeti Iskola tanára. 

Szakmai zsűri értékelte az alkotásokat
Forrás: Beküldött

A 9-10. évfolyamosoknál első helyen Prém Diána (Madách), másodikon Kónya Alexandra (Váczi), míg harmadikon Tóth László (Balassi) végzett illusztráció kategóriában. A 11-13. évfolyam tanulói között a legjobb Bátori Kamilla (Bolyai) rajza lett, őt követte Vanó Zétény (Bolyai) és Uhrin Dorottya (Rózsavölgyi) alkotása. Különdíjban Oravecz Tamarát (Rózsavölgyi) részesítette a zsűri. 

A 9-10. évfolyamosok tanulmányrajzai közül Tamási Ádámé (Rózsavölgyi) volt a legkiemelkedőbb, Judák Jázmin (Váczi) a második, Salamon Anna (Váczi) pedig a harmadik helyet érdemelte ki. A 11-13. évfolyam diákjaiból Kőmíves Ágnes (Rózsavölgyi) szerezte meg a győzelmet, de Bayer Kamilla (Madách) és Rigó Bálint (Balassi) is díjazott helyen végzett. Ozsvárt Rebeka (Madách) és Kardási Eszter (Balassi) különdíjat érdemelt művéért.

A díjazottak dr. Szabó Istvánné ajándékkönyveit vehették át, míg a Pedagógiai Oktatási Központ (POK) elismeréseit a tavaszi, központi díjátadóján kapják meg a fiatalok.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában