Rendezvény

2023.11.22. 09:35

Több megyéből is érkeztek vendégek a nagyragadozókról szóló előadásra a pásztói gimnáziumba

A Mikszáth Kálmán Gimnázium és Kollégium szaktanárai és diákjai felkérésére a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság Nógrádi Tájegysége hagyományteremtő előadássorozatot indított útjára – adta hírül az igazgatóság Facebook-oldalán.

Nagy Orsolya

Sok látogatót vonzott az előadás

Forrás: Bükki Nemzeti Park Igazgatóság

Mint írták: az első előadást Papp Ferenc természetvédelmi őr tartotta meg Nagyragadozók jelenléte a nógrádi Palócföldön címmel. A rendezvénynek a gimnázium Tittel Pál Kollégiuma adott otthont, ahol a diákok és a tanárok meleg teával és finom süteményekkel várták a hallgatóságot.

– Meglepetésünkre 53 érdeklődő jött el és nemcsak Nógrád, hanem Heves és Pest vármegyéből is elutaztak, hogy meghallgassák ezt a prezentációt. A bemutató alatt megismerkedhettünk a közönséges hiúz, a farkas és a barnamedve elterjedéseivel, élőhelyeikkel, egyedfejlődéseikkel, táplálkozási szokásaikkal és állományviszonyaikkal a Nógrádi Tájegység területén – fogalmazott az igazgatóság.

Hozzátették: szó esett arról is, hogy ezeknek a nagyragadozóknak a mozgáskörzetük az élőhely minőségének, azaz eltartóképességének a függvénye. Nagy hangsúly kapott továbbá a védelmi helyzetük is, amit érzékenyítés gyanánt fényképekkel és vadkamerás videókkal támasztott alá Papp Ferenc.

Elárulták továbbá azt is, hogy a következő előadásuk december 13-án, szerdán lesz, amikor az ízeltlábúak világába Lantos István természetvédelmi őr fogja elkalauzolni az érdeklődőket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában