Természetvédelem

2023.10.09. 15:38

Északi tájakon címmel rendez vetélkedőt a Bükki Nemzeti Park a felső tagozatos diákoknak

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság kilenc tájvédelmi körzetének megismerését célzó vetélkedőt hirdet az általános iskolák felső tagozatos diákjai részére.

Faragó Zoltán

A Karancs-Medves Tájvédelmi Körzet egyik fontos szakrális és látképi eleme a Róna-laposon álló Rétikereszt

Forrás: Nool.hu

Fotó: Faragó Zoltán

A verseny résztvevői a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság működési területén elhelyezkedő kilenc tájvédelmi körzet természeti értékeiről és azok védelméről kapnak átfogó ismeretet. A feladatsorok fordulónként három-három körzet kultúrtörténeti, földtörténeti, növénytani, állattani értékeit, valamint aktuális természetvédelmi kérdéseit ölelik fel - írják honlapjukon közzétett felhívásukban.

A verseny három évközi fordulóból és egy májusi döntőből áll, melyre két korosztályban, 5-6. osztályos és 7-8. osztályos diákokból álló három fős csapatok jelentkezését várják.

Az elektronikusan lebonyolított három forduló alapján legtöbb pontot szerző 5-5 csapat kerülhet be a májusban megrendezésre kerülő döntőbe, mely a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság Felsőtárkányi Bábakalács Természetiskolájában tartanak. Az érdeklődők október 24-ig regisztrálhatnak a versenyre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában