Egészségügy

2023.11.23. 11:24

Szünetel a szülészet-nőgyógyászati fekvőbeteg-ellátás a balassagyarmati kórházban

Dr. Tóth Judit, a Balassagyarmati Dr. Kenessey Albert Kórház-Rendelőintézet főigazgatója az intézmény honlapján közleményben tájékoztatott arról, hogy elhúzódó betegség miatt a szülészet-nőgyógyászati osztályukon a betegellátásban ismételten fennakadások keletkeztek.

Lászlók Judit

A Nógrád vármegyei szülészeti-nőgyógyászati ellátás folyamatossága továbbra is akadálytalan. Az akut ellátások tekintetében november 3. és december 31. között a szülészeti-nőgyógyászati fekvőbeteg-ellátás szünetel, ezen időszakban betegeiket a Nógrád Vármegyei Szent Lázár Kórház látja el.

Mint arról portálunk korábban már beszámolt: egy hirtelen jött betegség miatt a Balassagyarmati Dr. Kenessey Albert Kórház-Rendelőintézet szülészeti-nőgyógyászati osztályának betegellátásában fennakadások keletkeztek. A kórház augusztusi közleménye szerint a változás akkor a szakrendelői ellátást érintette. Dr. Tóth Judit nemrégiben egy újabb közleményben tájékoztatott a szülészet-nőgyógyászati fekvőbeteg ellátás szüneteléséről. 

„A szakrendelői ellátást, a terhesgondozást intézményünk továbbra is biztosítja, az egynapos beavatkozások zavartalanul folynak” – írta a kórházigazgató az intézmény honlapján közzétett közleményben. Hozzátette: ”az akut ellátások tekintetében november 3. és december 31. között a szülészeti-nőgyógyászati fekvőbeteg ellátásunk szünetel, ezen időszakban betegeinket a Nógrád Vármegyei Szent Lázár Kórház látja el.” 

A közleményből megtudhattuk továbbá azt is, hogy a betegek a fekvőbeteg ellátásban halasztható beavatkozások esetén a szakrendeléseken kapnak tájékoztatást a betegfelvételről és az ellátás időpontjáról. A tervezhető betegellátások területén a várakozási idő megnövekedhet, amelyből fakadó esetleges kellemetlenségekért elnézést kérnek. 

„Intézményünk mindent elkövet annak érdekében, hogy mielőbb visszaállíthassa a balassagyarmati kórházban a szülészet-nőgyógyászati ellátás folyamatosságát, addig kérjük szíves türelmüket! Amennyiben az ellátási rendben bármilyen további változás lép fel, azonnal tájékoztatjuk önöket” – közölte dr. Tóth Judit.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában