Egészségügy

2023.08.31. 10:58

A gyarmati kórház szülészeti-nőgyógyászati osztályán változik a betegellátás

Dr. Tóth Judit, a Dr. Kenessey Albert Kórház-Rendelőintézet főigazgatója az intézmény honlapján közleményben tájékoztatott arról, hogy egy hirtelen jött betegség miatt a kórház szülészeti-nőgyógyászati osztályának betegellátásában fennakadások keletkeztek.

Lászlók Judit

Változatlan színvonalon működik az ellátás az egészségügyi intézményben

Forrás: Nool.hu archív

Fotó: NMH

Ettől függetlenül a Nógrád vármegyei szülészeti-nőgyógyászati ellátás folyamatossága továbbra is akadálytalan. A közlemény szerint a szakrendelői ellátást a balassagyarmati kórház az alábbi módosított időpontokban biztosítja, várandós gondozás lesz a hét minden napján. A szülészet-nőgyógyászati ultrahang rendelés, szülészeti szakrendelés szeptember 5-én és 19-én szünetel. A nőgyógyászati szakrendelés szeptember 11-e és 15-e helyett szeptember 12-én lesz elérhető, míg szeptember 18-a és 22-e helyett szeptember 21-én. 

– A fekvő betegellátásban halasztható beavatkozások esetén a szakrendeléseken kapnak tájékoztatást a betegfelvétel és ellátás időpontjáról – közölte dr. Tóth Judit. – Akut ellátást igénylő panaszok esetén hívják az Országos Mentőszolgálatot, illetve intézményünk Sürgősségi Betegellátó Osztályát az alábbi telefonszámon: 06-35/505-031, ahol tájékoztatást kapnak a további teendőkről. Sürgősségi betegellátó osztályunkon szülésznői felügyeletet a nap 24 órájában biztosítunk, bizonyos napokon, azonban az akut nőgyógyászati és szülészeti szakorvosi ellátást a Nógrád Vármegyei Szent Lázár Kórház végzi.

Megnövekedett a várakozási idő

A főigazgató a közleményben kifejtette továbbá, hogy az Országos Mentőszolgálat a mentőszállítást igénylő betegeket a megfelelő ellátóhelyre fogja szállítani. A Dr. Kenessey Albert Kórház-Rendelőintézetbe nem mentő szállítással érező betegek további ellátását a sürgősségi betegellátó osztály dolgozói koordinálják majd. Végül kitért arra is, hogy a tervezhető betegellátások területén a várakozási idő megnövekedhet, amelyből fakadó esetleges kellemetlenségekért elnézést kérnek. 

– Intézményünk mindent elkövet annak érdekében, hogy mielőbb visszaállíthassa a balassagyarmati szülészet-nőgyógyászati ellátás folyamatosságát, addig kérjük szíves türelmüket. Amennyiben az ellátási rendben bármilyen további változás lép fel, azonnal tájékoztatjuk önöket – olvasható a közleményben. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában