Fellépés

2023.11.19. 13:29

Koncertkörúttal tisztelgett Erkel Ferenc emléke előtt a szécsényi kórus

Az 50 éves szécsényi Erkel Ferenc Vegyeskar nemrégiben Gyulán eresztette ki a hangját a koncertsorozat keretében.

Lukács Zsófia

Gyulán lépett fel a szécsényi vegyeskar

Az Erkel Vegyeskar háromnapos koncertkörúttal tisztelgett névadója, Erkel Ferenc születésének 213. évfordulója alkalmából. – Az első napon a Wenckheim- kastélyt látogattuk meg Szabadkígyóson, majd délután a gyulai Erkel Emlékházban koncertet adtunk. Este díszvendégként vettünk részt a gyulai Városháza dísztermében rendezett hangversenyen, melyen Kassai István zongoraművész és Klenyán Csaba klarinétművész adott kiváló hangversenyt. Ezt követően Erkel szobrának koszorúzásánál együtt énekeltünk a helyi vegyeskarral – számolt be róla Lévárdi Beáta karnagy.

Hozzátette, hogy a második napon hangversenyt adtak az Almásy kastély kápolnájában a gyulai Erkel Ferenc Vegyeskarral, Perlaki Attila karnaggyal közösen. Délután a Várfürdőben tölthették szabad perceiket.  – Másnap délelőtt kisvonatoztunk, majd a 100 éves cukrászda süteményeit kóstolhattuk meg. Hazafelé megálltunk Békéscsabán, ahol a Munkácsy Mihály Múzeumban énekeltünk és megnézhettük Munkácsy képeit – tért ki rá Lévárdi Beáta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában