Nool.hu videó

2023.11.20. 19:00

Ismét imaszó tölti be a megújult, középkori templomot Szuhán (videó)

Dr. Varga Lajos, a Váci egyházmegye segédpüspöke áldotta meg a Modern Városok Program támogatásával felújított szuhai Kisboldogasszony-templomot vasárnap.

Gulyás Edina

Dr. Varga Lajos, a Váci egyházmegye segédpüspöke áldotta meg a Kisboldogasszony-templomot

Forrás: Nool.hu

Fotó: Hüvöi Csaba

Ünnepi szentmise keretében szentelte meg a felújított szuhai templomot dr. Varga Lajos, aki prédikációjában kifejtette: sokak anyagi támogatásának és munkájának köszönhetően újult meg az ősi templom, ami a középkorban épült. A hívők hosszú folyamat eredményeként vehetik azt ismét birtokba, hiszen a felújítás – amely során egyebek mellett korszerűsítették a teljes elektromos hálózatot, kicserélték a padokat, megoldották a pad és a sekrestyefűtést is –két évvel ezelőtt kezdődött el. 

A szentmisét követően Becsó Zsolt, a térség országgyűlési képviselője ismertette: a Modern Városok Program részeként Salgótarjánban és további 17 településen összesen 37 egyházi ingatlan újult meg a kormány 3,4 milliárd forintos támogatásával.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában