Fejlesztés

2023.11.10. 07:55

Ifjúsági házat alakítanak ki 140 millió forintból Mátranovákon

Ifjúsági ház kialakítására nyert 140 millió forintos pályázati támogatást Mátranovák önkormányzata. A beruházás a tervek szerint hamarosan elindul, jövő tavasszal birtokba is vehetik azt a fiatalok.

Gulyás Edina

Mátranovák önkormányzata 140 millió forintos, vissza nem térítendő támogatást nyert a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz pályázatán. Az összegből egy rossz állapotú, önkormányzati ingatlant újítanak fel a faluközpontban, amiből modern és korszerű ifjúsági házat alakítanak ki.

– A beruházással egy olyan közösségi teret szeretnénk létrehozni, ahol a fiatalok tartalmasan eltölthetik a szabadidejüket. A felújítást követően különféle játékokkal, csocsó asztallal, kártyával szereljük majd fel az ifjúsági házat, így értelmes elfoglaltságot találhatnak maguknak a gyerekek, amit közösen végezhetnek – tájékoztatott Bodor Ernőné polgármester. 

A kivitelezés a tervek szerint hamarosan elindul, szeretnénk ha jövő tavasszal birtokba vehetnék azt a helyiek. 

A fejlesztés során átalakítják a belső teret, az elülső épületszárnyban egy kis iroda és egy nagy közösségi tér kap helyet. A hátsó részben egy kisebb edző szoba, továbbá egy teakonyha és a mosdóhelyiség is készül. A felújításánál fontos szempont, hogy energetikailag is korszerű legyen az épület, így a projekt része a homlokzat és a padlásfödém hőszigetelése, a nyílászárók cseréje, napelem felszerelése és LED-es világítóberendezések beszerelése is. Az azbeszt tartalmú pala tető helyett cseréptető kerül az ingatlanra. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában