Élő adventi kalendárium

2023.11.20. 12:28

Folytatódik a hagyomány: idén is ragyogó ablakok keresésével hangolódnak az ünnepre a novákiak

Még néhány ablak kiadó Mátranovákon, ugyanis az előző évekhez hasonlóan, idén is zenélő-, világító adventi kalendáriummá változik a település.

Gulyás Edina

Két éve  csatlakozott először a falu ahhoz az országos kezdeményezéshez, amelynek keretében a karácsonyt megelőző 24 estén újabb és újabb ablakban gyulladnak ki az ünnepi fények, ahogy egy adventi kalendárium esetében is történik.

– Az előző két esztendőben nagy sikere volt a felhívásnak, örömmel csatlakoztak a helyiek ahhoz. A település egész területéről voltak jelentkezők, akik különleges dekorációval varázsolták el az ablakkeresőket – fogalmazott Maruzsné Répás Lilla közművelődési szakember, aki arra is kitért, hogy nem csak a díszítést vállalták örömmel a helyiek, hanem minden este sokan fel is kerekedtek és elindultak megcsodálni az újabb és újabb, világító díszbe öltöztetett ablakokat. Ezek az alkalmak nagyon jó hangulatban teltek, közös sétával, beszélgetéssel és zenehallgatással hangolódtak a közelgő ünnepre.

Mint mondta: idén is várják azokat, akik szívesen csatlakoznak a felhíváshoz. Ugyan már eddig is sokan jelentkeztek, de november 22-ig, szerdáig még megtehetik azt az érdeklődők. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában