Átadóünnepség

2024.05.26. 11:40

Orbán Viktor: nem állunk meg, a vidék tovább fejlődik! (videó)

Átadták a sportcsarnokot Mezőhegyesen.

MW

Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke (b) beszédet mond az új sportcsarnok átadásán Mezőhegyesen 2024. május 25-én. Mellette Lázár János építési és közlekedési miniszter (j)

Forrás: MTI

Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

A mezőhegyesi fejlesztések azt a célt szolgálják, hogy az itt élők ne érezzék magukat harmadrendű polgárnak a fejlettebb régiókban élőkhöz képest 
– mondta Lázár János szombaton a Békés vármegyei Mezőhegyesen, ahol Orbán Viktor miniszterelnökkel közösen átadták az új spotcsarnokot.

A sport mindennek az alapja. A mezőhegyesiek birtokba vették az új sportcsarnokot. Nem állunk meg, a vidék tovább fejlődik!

– írta a kormányfő a Facebook-oldalán.

A szombaton átadott sportcsarnok 1350 négyzetméter alapterületű, összes hasznos alapterülete csaknem háromezer négyzetméter.

A Ménesbirtok honlapja szerint

„a létesítményben a hagyományos kézilabda- és kosárlabdapályák mellett többek között edzőterem, elektromos találatjelző gépekkel felszerelt vívópástok, automata önbiztosító rendszerrel ellátott mászófal is helyet kapnak. A mezőhegyesi polgárok is sportolhatnak majd itt, a 350 fős lelátó alkalmassá teszi az épületet rendezvényközpont funkciójának betöltésére.”

A nettó 3,3 milliárd forintos beruházás kivitelezője a budapesti Build It Mérnökiroda Kft., alvállalkozóként a szintén fővárosi Sta-Tech Kft. volt.

A sportcsarnok átadót egy kézilabda gálamérkőzés követte a helyszínen, amelyen magyar kézilabda legendák csaptak össze a mezőhegyesi öregfiúkkal.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában