Vizsgálat

2023.10.18. 14:22

Több milliós költségvetési csalás gyanúja merült fel Nagylócon

Mint arról korábban már beszámoltunk: a kormányhivatal ellenőrzést indított Nagylócon miután öt önkormányzati képviselő lemondott és Szalai Gábor polgármester is a távozott posztjáról. Több mint 17 millió forint szabálytalanságot tártak fel a település közmunkaprogramjával összefüggésben, valamint költségvetési csalás gyanúja miatt tett feljelentést a kormányhivatal.

Lukács Zsófia

Tavasszal öt önkormányzati képviselő döntött úgy, hogy lemond mandátumáról, amit azzal indokoltak, hogy a változás irányába tett törekvéseik nem értek célt. Nem sokkal később Szalai Gábor polgármester is távozását jelentette be. – Lemondtam polgármesteri tisztségemről. Ez nyilván számtalan kérdést és felvetést szül mindenkiben. Az önkormányzaton belüli meg nem egyezés és a sok alaptalan és rosszindulatú pletyka a legfőbb oka a döntésemnek – fogalmazott korábban Szalai Gábor. A nehéz helyzetben lévő települést azóta az alpolgármester, dr. Pintérné Szabó Judit vezeti.

A Nógrád Vármegyei Kormányhivatal a közfoglalkoztatási programot érintő munkaérőpiaci ellenőrzést indított a településen, mely nemrégiben befejeződött. 

– A kormányhivatal pénzügyi szabálytalanságokat tárt fel a település közmunkaprogramjával kapcsolatban. A problémák a nyilvántartás szerinti és a valós foglalkoztatottak létszáma közötti igen jelentős különbséghez, továbbá a támogatásból beszerzett eszközökhöz is kapcsolódtak. A többszöri, előre be nem jelentett ellenőrzések keretében és a hatósághoz érkezett névtelen bejelentéseket követően feltárt szabálytalanságok következtében 17 millió 240 ezer forint támogatás visszaköveteléséről született határozat az önkormányzattal szemben – tájékoztatta portálunkat a kormányhivatal. Kiemelték, hogy költségvetési csalás gyanúja miatt, ismeretlen tettessel szemben a kormányhivatal feljelentést tett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában