Nool.hu podcast

2023.10.12. 19:50

Tánc az életük: 24 éve egy ritmusra dobban a salgótarjáni táncospár szíve (podcast)

Juhász Amarilla és Kéri Szabolcs voltaképp egy véletlennek köszönhetik, hogy táncospárként egymás mellé sodorta őket negyed évszázada az élet, azóta pedig elválaszthatatlanul mennek előre a céljaik reményében.

Angyal Eszter

Kéri Szabolcs és Juhász Amarilla életében meghatározó szerepet tölt be a tánc, s szeretnék minél több fiatallal is megszerettetni ezt a sportágat

Forrás: Nool

Fotó: Angyal Eszter

Juhász Amarilla hat éves korától, Kéri Szabolcs fiatal kamasz korától szeretett bele a táncba, majd egy puszta véletlennek köszönhetően kezdtek el együtt táncolni. Közös versenytáncos karrierjük során számos versenyt megnyertek, s már idejekorán egyetértettek abban, hogy megszerzett tudásukat kamatoztatni is szeretnék azáltal, hogy másokat is megtanítanak táncolni. Sőt, talán egy kicsit ennél is nagyobb céljuk volt: minél többekkel szerették volna megszerettetni a táncot.

Amarilla és Szabolcs táncpedagógus karrierje Szombathelyen, a Savaria Alapfokú Művészeti Iskolával indult, a szívük azonban folyamatosan hazafelé húzta őket Salgótarjánba, hisz mindenképp itt szerettek volna a táncoktatás területén maradandót alkotni. 2007-ben megalapították a nógrádi megyeszékhelyen a Medalion Táncsport Egyesületet, az azóta eltelt években pedig sikert sikerre halmoztak, több ezer fiatalt tanítottak meg a táncra. A Hír FM és a Nool.hu közös műsorában a salgótarjáni származású és a nógrádi megyeszékhely közösségi életéért folyton tenni vágyó párral, Juhász Amarillával és Kéri Szabolccsal beszélgettünk:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában