Jegyzet

2023.10.30. 10:11

Színek

Élnének egy olyan házban, ami a hetvenes évek stílusát tükrözi? Egyre több platform segít abban, hogyan rendezzük be álmaink otthonát. Lukács Zsófia újságíró kollégánk gondolatai a témában.

Lukács Zsófia

Lapozgatva a lakberendezők által feltöltött fotókat egy új őrületre bukkantam, amin megakadt a szemem. Méghozzá a Wes Andersont utánzó egyedi stílusra. Először nehezen állt össze a kép, hogy mi köze a lakberendezéshez a híres kortárs filmrendezőnek, de aztán belegondolva, a filmjei is egyedi stílust tükröznek, egyedi színvilággal, így nem meglepő, ha ezt valaki az otthonában is kivitelezné. A stílust vibráló színpaletta, hűvös humor és szimmetrikus kompozíciók jellemzik. A részletek körüli aprólékosság és minden képkocka olyan, mintha egy megkomponált festmény lenne. Ez nem véletlen, hiszen a színek kulcsfontosságú szerepet játszanak a filmjeiben. A színpalettákat szándékosan választják ki, és egy varázslatos, nosztalgikus légkört teremtenek. 

A színek gyakran élénkek és merészek, létrehozva egy álomszerű hatást is. Legyen szó a Grand Hotel Budapest pasztellszíneiről vagy a Moonrise Kingdom barnás árnyalatairól, a színválasztások elengedhetetlenek a történet és a film érzelmi hangulatához. Valószínűleg erre kaphattak rá a lakberendezők, majd az ingatlantulajdonosok is, hogy egy álomszerű otthonban élhessenek. Gyakran kombinálja a mélyvöröset és a lilát, többször megjelenik a rózsaszín árnyalat is. Ha nyitottak az efféle kavalkádra, próbálják ki a rózsaszínt zölddel, a kéket pedig citromsárgával, de festék nélkül akár egy szőnyeggel is elérhetik a hatást. Azért azt se felejtsék, hogy a kevesebb néha több!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában