Karrierbörze

2023.10.18. 14:34

Szakmák sokasága közül válogathattak a végzős diákok Salgótarjánban (fotók)

Középfokú oktatási intézmények végzős tanulói számára rendeztek karrierbörzét szerdán a Salgótarjáni Városi Sportcsarnokban.

Angyal Eszter

Belekóstolhattak a végzős hallgatók a szakmák világába

Forrás: Nool

Fotó: Hüvösi Csaba

Karrierbörzére vártak mindenkit október 18-án Salgótarjánban. A Nógrád Vármegyei Kormányhivatal által szervezett eseményen a középfokú oktatási intézmények végzős tanulói számára nyílt lehetőség arra, hogy találkozzanak az ország jelentős felsőoktatási intézményeivel, valamint Nógrád vármegye jelentősebb foglalkoztatóival és civil szervezeteivel. A karrierbörzére a gimnáziumok, technikumok, középiskolák végzős hallgatói mellett a 10. és 11. osztályos, pályaválasztás előtt álló tanulókat, valamint a 25 év alatti álláskeresőket is több lehetőséggel várták a szervezők.

Karrierbörze Salgótarjánban 2023.10.18.
A tanulók ki is próbálhattak néhány lehetőséget
Fotó: Hüvösi Csaba / Forrás: Nool

Ahogy arról korábbi cikkünkben beszámoltunk, kedden „Szakmára fel!” címmel pályaválasztási kiállítást rendeztek ugyanezen a helyszínen, melyen több száz hetedik és nyolcadik osztályos diák, valamint szüleik, pedagógusaik, osztályfőnökeik vettek részt. Holnap, azaz október 19-én pedig már az álláskeresőké lesz a főszerep a sportcsarnokban, ahol állásbörzével folytatódik majd a Nógrád Vármegyei Kormányhivatal programsorozata. 

Karrierbörze Salgótarjánban 2023.10.18.
A karrierbörze keretében több mesterséggel megismerkedhettek a végzősök
Fotó: Hüvösi Csaba / Forrás: Nool

Állásbörzét egyébként Nógrád vármegye mind a hat városában rendeznek, ezek keretében a munkáltatóknak lehetősége nyílik a betöltetlen álláshelyeik meghirdetésére, az álláskeresőkkel vagy állásváltoztatást tervezőkkel való személyes kapcsolatfelvételre, ezzel segítve a munkaerőigények gyors kielégítését, a szabad állások betöltését. A rendezvényen megjelenő foglalkoztatók szakképzett és szakképzettséggel nem rendelkező álláskeresők számára egyaránt kínálnak majd munkalehetőséget. 

Karrierbörze Salgótarjánban 2023.10.18.
A középfokú oktatási intézmények végzős tanulói szép számban vettek részt a salgótarjáni eseményen
Fotó: Hüvösi Csaba / Forrás: Nool

Pásztón már október 12-én megtartották, Salgótarjánban csütörtökön kerül rá sor, Bátonyterenyén október 25-én, Szécsényben október 26-án, Rétságon október 27-én, Balassagyarmaton pedig november 9-én rendezi meg a kormányhivatal az őszi, járási állásbörzéket – tudtuk meg a Nógrád Vármegyei Kormányhivatal korábbi közleményéből.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában