Együttműködés

2023.10.16. 17:33

Segítenek a gyarmati középiskolások az önkormányzati lakások felújításában

Együttműködési megállapodást kötött a Nógrád Vármegyei Szakképzési Centrum (NVSzC) és Balassagyarmat önkormányzata. Eszerint a Szondi György Technikum és Szakképző Iskola tanulói szakmai gyakorlatukon részt vesznek az Ipoly-parti város önkormányzati lakásainak felújításában.

Lukács Zsófia

Kölcsönös előnyökkel járó jövőbeni együttműködésről írt alá megállapodást Gembiczki Ferenc, a NVSzC kancellárja; Baranyi Zoltán, az NVSzC főigazgatója; Tanka Ágnes, a Szondi igazgatója; Csach Gábor polgármester és Huszár Péter alpolgármester

Forrás: Nool.hu

Fotó: Lukács Zsófia

Balassagyarmat mindig is jó kapcsolatot ápolt a vármegye legrégebbi szakoktatási intézményével. Hétfő délelőtt a tervekről és a kölcsönös előnyökkel járó jövőbeni együttműködésről írt alá megállapodást Gembiczki Ferenc, a NVSzC kancellárja; Baranyi Zoltán, az NVSzC főigazgatója; Tanka Ágnes, a Szondi igazgatója; Csach Gábor polgármester és Huszár Péter alpolgármester.

Az iskola gyakorlati oktatásán részt vevő diákok önkéntes tevékenységként, építőipari és egyéb felújítási állagmegóvó tevékenységeket végeznek az önkormányzati épületeken. – Elsősorban az építőipari gyakorlat során a felek betonozási, vakolási, burkolási, festési, központi fűtés- és gázszerelési, valamint egyéb építőipari állagmegóvó és felújítási munkákban működnek együtt – ismertette Tanka Ágnes.

Hozzátette, hogy a gyakorlati tevékenységre azért van szükség, hogy a tanulók eredeti környezetben tapasztalhassák meg az építőipari tevékenységek műveleteit, hogy ezáltal a már megszerzett elméleti ismereteken túl még magasabb szintű gyakorlati tudásra és tapasztalatra tehessenek szert. Korábban is kötött már a centrum hasonló megállapodást, ami motiválta a diákokat. 

– Úgy gondolom, hogy az önkormányzattal való együttműködést, jó kapcsolatot erősítjük az együttműködéssel, ami a megalakulás óta fennáll. Azért is különleges ez, mert nem egyszeri alkalomra szól, hanem egy folyamatos lehetőséget biztosít mindkét fél számára – hangsúlyozta  Gembiczki Ferenc kancellár.

Építőanyagot biztosít az önkormányzat

Csach Gábor úgy fogalmazott, hogy a megállapodás az iskola és az önkormányzat számára is egy tervezhető környezetet jelent. A városüzemeltetésért felelős alpolgármesterrel, Huszár Péterrel ezeket a feladatokat előre tudja egyeztetni és ütemezni az iskola. Az együttműködés keretében az önkormányzat biztosítja az építőanyagokat, valamint a felhasznált áram és víz díját is állják. Az iskola biztosítja a felügyelő, oktató tanárokat.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában