Fecskelakás

2023.09.08. 08:00

Bérleti díj nélkül költözhetnek felújított bérlakásokba a gyarmati fiatalok

Felújított önkormányzati lakásokkal segítik és támogatják a helyben lakó, a környéken dolgozó fiatalok önálló életkezdését az Ipoly-parti városban. Szeptember 8-ig várják a pályázatokat.

Lukács Zsófia

Hiányszakmákban dolgozókat is várnak a város központjában álló palotában kialakított otthonokba

Forrás: Nool.hu

Fotó: Lukács Zsófia

Csach Gábor polgármester fontos határidőre hívta fel a fiatalok figyelmét: péntekig lehet benyújtani a pályázatokat a fecskelakásokra

Mint írtuk, Balassagyarmat önkormányzata  „Esély otthon – Balassagyarmaton”  címmel pályázatot hirdetett a város jövője szempontjából értékes végzettséggel rendelkezők – elsősorban szociálisan rászorult vagy hátrányos helyzetű – személyek városba történő letelepedésének támogatására. Az Önkormányzat vállalja, hogy meghatározott időtartamra 11 bérlakást biztosít a pályázaton nyertes, itt letelepedni kívánó fiatal szakemberek számára.

A lehetőség azoknak szól, akik nincsenek még 33 évesek, Nógrádban van a munkahelyük és vállalják, hogy legalább négy évig Balassagyarmaton élnek. Ez esetben két évre bérleti díj nélkül vehetik igénybe a város legszebb belvárosi palotájának emeletén található 11 teljesen berendezett lakás egyikét. Azok a fiatalok, akik párjukkal vagy gyermekkel pályáznak, előnyben részesülnek. A hiányszakmában dolgozók szintén előnyben vannak. 

Csach Gábor kifejtette: az önkormányzat célja, hogy a balassagyarmati székhelyű, vagy telephelyű munkáltatók ösztönzésével egyidejűleg a város lakosságmegtartó erejét növelje, a szakemberek szellemi tőkéjüket Balassagyarmatra visszatérve, vagy itt letelepedve a város fejlődése érdekében kamatoztassák. A pályázat benyújtási határideje szeptember 8-a, a részletek a város honlapján olvashatók.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!