Sport

2024.05.19. 07:35

Kormányunk a sportot kiemelt stratégiai ágazattá nyilvánította

Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a balassagyarmati látogatása során a mindennapos testnevelés fontosságáról is beszélt portálunknak. Ebben kitért a mai fiatalok fizikai állapotára és arra is, hogy milyen a hozzáállásuk a sporthoz.

Lászlók Judit

Szalay-Bobrovniczky Kristóf a napokban járt Nógrád vármegyében

Forrás: Honvédelmi Minisztérium

Fotó: Sztaniszlav Horvath

A kormány a sportot kiemelt stratégiai ágazattá nyilvánította. Ez azért is fontos lépés, mert a sportnak még soha nem kellett annyi versenytárssal megmérkőznie a fiatalok szabadidejéért folytatott versenyben, mint napjainkban. Mostanság sokszor már az is kihívás, hogy rávegyük a gyerekeket arra, hogy tegyék le az okostelefont, mozduljanak ki otthonról és váljanak valódi, hús-vér közösségek tagjaivá – hangsúlyozta Szalay-Bobrovniczky Kristóf.

Sportolni ma már egyre több helyszínen lehet hazánkban

Rámutatott arra is, hogy hazánkban egyre több és jobb az olyan helyszín, ahol sportolni lehet. Ezekkel és a Magyarországon megrendezett nemzetközi sportesemények segítségével olyan vonzó környezet és hangulat alakul ki, amellyel a XXI. században is vonzóvá tudjuk tenni a sportot a fiatalok számára.

– A rendszeres mozgás nemcsak a testi, hanem a szellemi egészségüket is szolgálja. A Honvédelmi Sportközpontok ezért is fontosak. A környék iskoláival élő a kapcsolat, a diákok folyamatosan látogatják a délelőtti idősávokban, tömbösített testnevelési órák keretein belül a központokat. Mind a lőtereken, mind a küzdősport-foglalkozásokon tudnak fizikailag és szellemileg is erősödni – mondta a honvédelmi miniszter. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában