Fejlesztés

2023.10.09. 10:46

Pályázati támogatásból rendezték a vízelvezetést Ecsegen

Befejeződött Ecsegen a csapadékvíz-rendezés. A beruházás több mint 155 millió forintos pályázati támogatásból valósult meg.

Gulyás Edina

Az utóbbi években többször okoztak jelentős károkat a községben az intenzív záporok. Az önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program 155 millió 600 ezer forintos támogatásával valósította meg a csapadékvíz-elvezető hálózat fejlesztését és rekonstrukciójára.

A beruházás során a csapadékvíz gyűjtését és elvezetését nyílt árkokkal, illetve beton átereszekkel valósították meg. A medreket előre gyártott vasbeton elemekkel burkolták, így azok esztétikus képet mutat – olvasható a portálunkhoz eljuttatott közleményben. – Az időszakos vízfolyásokat betonba rakott terméskővel burkolták. A meglévő kapubejáróknál fedlapokat építettek be, továbbá vasbeton hordalékfogót, ami a mezőgazdasági területről lefolyó vizet gyűjti össze és vezeti el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában