Nool.hu podcast

2023.10.27. 19:50

Mindig mozgásban: az edző, aki kortól és nemtől függetlenül bírja sportolásra a tarjániakat (podcast)

Félegyházi Éva életébe a mozgás szeretetét mondhatni vénásan fecskendezték, már egészen fiatalon sportolni kezdett, gyermekei megszületését követően pedig edzőként kezdett el tevékenykedni, s időről időre elévülhetetlen érdemeket szerez Salgótarján és térségének sportéletében.

Angyal Eszter

Félegyházi Éva a salgótarjáni sportélet kiemelkedő alakja

Forrás: Magyar Szabadidősport Szövetség

Aerobic- és nordic walking-edző, túrákat szervez és vezet, évről évre százakat mozgat meg a Salgótarjáni Sportos Egészségnap keretében, aktív szerepet vállal a Kihívás napja, valamint a Világgyalogló nap programjaiban, nevéhez köthető a sok éves hagyományra visszatekintő Bazalt Teljesítménytúra, gondol a fiatalabb és az idősebb korosztályra is, mindeközben pedig leginkább egy cél élteti: mozogni és másokat is mozgásban tartani. Félegyházi Éva talán bátran kijelenthetjük, hogy a salgótarjáni tömeg- és szabadidősport nagykövete. Kezdetben röplabdázott, aztán kézilabdázott, majd atletizált, edzősködni pedig harmadik gyermeke megszületése után kezdett el.

A Félegyházi Éva vezetése alatt működő Tarjáni Szabadidősport Klubot 2000-ben alakították meg, azzal a céllal, hogy szervezzék és népszerűsítsék a szabadidősportokat Salgótarján és környékének lakossága körében, valamint hogy felhívják a figyelmet arra, hogy mennyire sokat jelent az egészséges életmód kialakításában és fenntartásában a rendszeres testmozgás. Sportolni ráadásul korra, nemre és származásra való tekintet nélkül egyaránt lehet, és erre az egyik legjobb példa az ugyancsak Évi nevéhez köthető Nordic Walking Szenior Klub Salgótarján is. 

A Hír FM és a Nool.hu közös műsorában sport- és edzői karrierről, a nordic walking kortalanságáról, valamint a túrázás szépségeiről is beszélgettünk Félegyházi Évával. Hallgassák meg a vele készült, jó hangulatú interjúnkat:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában