Évforduló

2022.12.15. 17:46

Öt éve gyalogolnak már lelkesen a salgótarjáni Senior Nordic Klub tagjai

Az ötös szám díszelgett azon a tortán, amelyet a Senior Nordic Klub megalapításának évfordulója alkalmából szeleteltek fel és fogyasztottak el a csapattagok minap, az Eresztvényi Látogatóközpontban rendezett születésnapi ünnepségen.

Veres Edina

A hó sem állhatja útját a lelkes szépkorúaknak

Forrás: Tarjáni Szabadidősport Egyesület

A Nordic Walking Szenior Klub Salgótarján és egyben a Tarjáni Szabadidősport Klub vezetője, Félegyházi Éva elmondta: öt évvel ezelőtt merült fel benne a klub életre hívásának ötlete. Ekkor vette fel a kapcsolatot a Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezetével, illetve a Nyugdíjasok Nógrád megyei Egyesületével. Hozzátette: az első alkalommal hozzávetőleg húszan gyűltek össze a Tóstrand melletti területen.

– Ekkor még csak oktatás folyt, később viszont már néhány kilométerre is elmerészkedtünk kipróbálva a bot adta könnyítési lehetőségeket. Mára ez a kis csapat közel száztagúvá bővült. Alkalmanként általában 35-40-en mozgunk. A résztvevők a 60 és 75 év közötti korosztályba tartoznak és olykor a gyerekeiket, illetve az unokáikat is elhozzák a foglalkozásokra. Büszkeségre ad okot, hogy olyan személyek, akik azelőtt 500 métert sem tettek meg gyalog, ma már akár 8-10 kilométert is lesétálnak és nem állhatja útjukat se hó, se köd. Életük részévé vált a mozgás, és a nordicozás mellett eljárnak túrázni, jógázni, vagy úszni is – fejtette ki Félegyházi Éva.

A születésnapi összejövetel részeként nem volt hiány finom süteményekből és meleg teából, illetve akadt, aki forralt bort hörpintett a jeles nap alkalmából. Emellett pedig az eseményen megjelent népes csapatból többeket a szinte meseszerű hófehérbe öltözött erdő, illetve a kristálytiszta levegő egy kis erdei sétára csábított a hideg ellenére is.

Tortát is vágtak a jeles évforduló alkalmából
Forrás: Tarjáni Szabadidősport Egyesület

A rendezvényen természetesen jelen volt Kreicsi Mária, a MRL Salgótarjáni Alapszervezetének elnöke is, aki rámutatott, hogy a testi és a lelki egészség megőrzésében mekkora jelentőséggel bír a kornak és állapotnak megfelelő rendszeres mozgás. Ezt a hitvallást pedig immár öt éve közösen hirdeti a liga, annak salgótarjáni alapszervezete, és a Tarjáni Szabadidősport Egyesület.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában