Faluszépítés

2023.10.11. 14:18

Játékos dekoráció varázsol őszi hangulatot Dorogházán

Őszi termésekből készült dekoráció díszíti Dorogháza több pontját, a faluszépítést egy játékkal is összekapcsolták.

Gulyás Edina

Ötletekből nincs hiány, a játék pedig még színesebbé teszi az őszi időszakot a faluban

Forrás: Nool.hu

Fotó: Facebook

A helyiek felajánlásait is várta Dorogháza önkormányzata az őszi faluszépítési akcióhoz: a beérkezett tökökből, termésekből, kosarakból több helyen is dekorálták a települést. A polgármesteri hivatal udvarát seprőből kialakított pár őrzi. Az újtelepi falurész elején rongybábuk köszöntik az ide érkezőket, a településrész másik végén pedig szalmabálából készítenek majd dekorációt az önkormányzat munkatársai. 

– A helyiek által felajánlott tárgyakból díszítjük fel a falut, folyamatos a munka, így varázsoljuk szebbé, színesebbé lakókörnyezetünket – tájékoztatta portálunkat Táboritáné Bata Georgina, helyi közművelődési szakember. 

Mint mondta, az őszi dekorálást egy játékkal is összekapcsolták. Faluszerte lécből készült emberkéket helyeznek el, összesen tizenkettőt. A játékos kedvű lakók lefotózhatják az alkotásokat és a képeket megoszthatják a közösségi oldalon. Az első három személy, akinek leghamarabb sikerül lencsevégre kapni a jópofa díszeket, ajándékot kap.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában