Nool.hu videó

2023.10.14. 17:47

A nógrádi hegyek és völgyek között zakatolnak a nosztalgiavonatok a hétvégén (fotók, videó)

Visszarepülhetnek az időben a hétvégén a vonatozás szerelmesei. Szombaton és vasárnap ugyanis bárki kipróbálhatja, hogy milyen volt a vonattal való közlekedés az 1970-es, a ’80-as, illetve a ’90-es években. Fotókon és videón is megörökítettük a szombat délelőtti nosztalgikus látványt.

Gerhát Karina

Visszarepülhetnek az időben a hétvégén a vonatozás szerelmesei

Forrás: Nool

Fotó: Vendel Lajos

Mint arról beszámoltunk: idén számos jubileumot ünnepel a magyar vasút. Az M41-es sorozatú „Csörgő” mozdonyok 50 évesek, a V43-as sorozatú „Szilik” 60 esztendősek, az M61-es sorozatú „Nohab” mozdonyok szintén 60 évesek, az Utasellátó pedig a 75. évfordulóját ünnepli. Az idei évben tervezett rendezvényeken ezen járművek, és az Utasellátó is kiemelt hangsúlyt kap – olvasható a MÁV Zrt. honlapján.

Idén három alkalommal terveztek több vonalon, számos járatot érintő retró hétvégéket, ami a nógrádi 81-es, Hatvan-Somoskőújfalu vasútvonalat is érinti október 14-én, szombaton és október 15-én, vasárnap. Ezen kívül a V43 és az M41-es mozdonyok évfordulóit ünnepelve több vonalon is különleges szerelvényeket közlekedtetnek.

Az érdeklődők a klasszikus, faburkolatú, lehúzható ablakos, fülkés kocsikkal vagy éppen a forgatható ülésekkel rendelkező komfortkocsikkal járhatták be a 81-es számú vasútvonalat szombaton.

A nosztalgiavonatokat mindenhol nagy érdeklődéssel fogadták, még a határon túlról is érkeztek nézelődők. A vasúti vonalat és az állomásokat amatőr és profi fotósok léptek el, a látottak pedig a kisgyermekeknek és a felnőtteknek is hatalmas élményt nyújtottak. Azoknak sem kell elkeseredniük azonban, akik lemaradtak volna minderről, hiszen még holnap is felülhetnek az utazás szerelmesei ezekre a szerelvényekre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában