Retró hétvége

2023.10.13. 18:08

Visszarepülhetünk az időben a nógrádi vonalon: múltidéző vasúti utazáson vehetünk részt

Szeretne visszarepülni az 1970-es, ’80-as, ’90-es évek világába, és egy felejthetetlen élmény részese lenni? Utazna ismét klasszikus, faburkolatú, lehúzható ablakos fülkés kocsival, vagy éppen forgatható ülésekben egy komfortkocsiban? Kipróbálná a magyar vasút ikonikus mozdonyait? Ezen a hétvégén megteheti!

Gerhát Karina

Már tavaly is nagy sikernek örvendett a retró hétvége a 81-es vasútvonalon

Forrás: Archív fotó | Nool

Fotó: Gerhát Karina

– Idén számos jubileumot ünnepel a magyar vasút. Az M41-es sorozatú „Csörgő” mozdonyok 50 évesek, a V43-as sorozatú „Szilik” 60 esztendősek, az M61-es sorozatú „Nohab” mozdonyok szintén 60 évesek, az Utasellátó pedig a 75. évfordulóját ünnepli. Az idei évben tervezett rendezvényeken ezen járművek, és az Utasellátó is kiemelt hangsúlyt kap – olvasható a MÁV Zrt. honlapján.

Mint írták: idén három alkalommal terveztek több vasútvonalon, számos járatot érintő retró hétvégéket, ami a nógrádi 81-es, Hatvan-Somoskőújfalu vasútvonalat is érinti október 14-én, szombaton és október 15-én-vasárnap. Ezen kívül a V43 és az M41-es mozdonyok évfordulóit ünnepelve több vonalon is különleges szerelvényeket közlekedtetnek.

– Folytatódik a Csörgő50 rendezvénysorozat, amelyet a magyar járműgyártás egyik remeke, az M41-es típusú Csörgő mozdonyok forgalomba állásának 50. évfordulója alkalmából indított útjára a MÁV-Start. Ezúttal a 81-es számú vasútvonalon, Hatvan és Somoskőújfalu között, október 14-én és 15-én különleges összeállítású, klasszikus M41-es Csörgő vontatta szerelvények állnak forgalomba. A három retró szerelvény egyike az olajzöld ingaszerelvény, amely élén az M41 2112 pályaszámú Csörgő teljesít a szolgálatot. Emellett vastagcsíkos lengyel Bo és Bko típusú gyorsvonati kocsikból álló szerelvény is közlekedik majd a hozzáillő narancsszínű klasszik M41-essel. A harmadik szerelvény egy telikék Bhv és egy Bdbh kocsiból áll majd, amelyet szintén narancsszínű Pielstick motoros Csörgő továbbít – részletezték a leírásban.

A hétvége részletes menetrendje ide kattintva olvasható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában