Hírösszefoglaló

2023.10.02. 21:45

A nap legfontosabb salgótarjáni hírei egy helyen – 2023. október 02.

Számos témáról beszámoltunk olvasóinknak október 02-én hírportálunkon, mutatjuk október első munkanapjának salgótarjáni vonatkozású híreit!

Angyal Eszter

Így telt egy nap a nőkért – flashmob is színesítette a rákellenes programokat

Az Egy nap a nőkért című rendezvény résztvevői kivétel nélkül ruhájukon viselték az emlőrák elleni küzdelmet szimbolizáló rózsaszín szalagot. Az idei immár a 15 alkalom volt, amikor a Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezete és a Nógrád Vármegyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya figyelemfelkeltő programokat szervezett az emlőrák világnapja alkalmából. A napokban megtartott rendezvény főbb pillanatairól videót is mutattunk ma olvasóinknak: 

Szolnoki Péter mérettette meg magát Pindroch Csaba műsorában

Salgótarján két büszkesége egy műsorban szerepelt a napokban: Szolnoki Péter is meghívást kapott ugyanis a Pindroch Csaba által vezetett Magyarország, szeretlek! című szórakoztató műveltségi vetélkedőbe. A Bon-Bon zenekar salgótarjáni származású énekese Wolf Katival, a Back II Black frontemberével, Bebével és Vágó Bernadettel alkotta a piros csapatot az MTVA vetélkedőjében. Az ellenfél zöld csapatban Cserpes Laura, Horváth Tamás, Oláh Gergő és Miller Zoltán játszottak. Szolnoki Péter Instagram-oldalán osztott meg képeket a Magyar Televízió stúdiójából, de cikkünkre kattintva a teljes adás is visszanézhető:

Testi sértés miatt keresik a nógrádi rendőrök a 38 éves férfit

Elfogatóparancsot adott ki a Balassagyarmati Törvényszék Büntetés-végrehajtási csoportja a salgótarjáni születésű Darányi József ellen augusztus 21-én. A 38 éves férfit testi sértés miatt körözi a Salgótarjáni Rendőrkapitányság. A rendőrség kéri, hogy aki látta, vagy bármilyen egyéb információja van Darányi Józsefről, az tegyen személyesen bejelentést bármely rendőrnél, rendőri szervnél, vagy tárcsázza az ingyenes 112-es segélyhívó telefonszámot, és mondja el, ha bármilyen hasznos tudnivalóval rendelkezik a férfi hollétéről.

Hajózás az élet tengerén: óceánokat és tengereket hódít meg a céltudatos salgótarjáni nő

Szeretett volna utazni, világot látni, s közben saját magának megteremteni mindazt, amire mindig is vágyott. Volt elég bátorsága, hogy belevágjon és sikerre is vitte céljait. Ő Kazinczi Nóra, a salgótarjáni származású fiatal nő, aki végül a hajózás területén találta meg a számításait. Vágyairól, céljairól, az elindulás rögös útjáról, kitartásáról, valamint szakmája pozitívumairól és persze hátrányos oldalairól is mesélt a Hír FM és a Nool.hu közös műsorában, melyet cikkünkre kattintva hallgathatnak meg:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában