Nool.hu videó

2023.10.02. 11:48

Így telt egy nap a nőkért – flashmob is színesítette a rákellenes programokat (videó)

Az Egy nap a nőkért című rendezvény résztvevői kivétel nélkül ruhájukon viselték az emlőrák elleni küzdelmet szimbolizáló rózsaszín szalagot. A napokban megtartott rendezvény főbb pillanatait videónkon is visszanézhetitek.

Nool.hu

Mint arról beszámoltunk: az idei immár a 15 alkalom volt, amikor a Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezete és a Nógrád Vármegyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya figyelemfelkeltő programokat szervezett az emlőrák világnapja alkalmából. Az esemény öt évvel ezelőtt plusz céllal és üzenettel bővült, ugyanis jelenleg a mellrák mellett már a méhnyakrák elleni küzdelem is a középpontjában áll. Az idei „Egy nap a nőkért” című rendezvénynek a Balassi Bálint Könyvtár adott otthont Salgótarjánban.

Az esemény kerekasztal-beszélgetéssel és kiállításmegnyitóval kezdődött, majd elindult a Fő térre vezető salgótarjáni „rózsaszín séta”. – Éljünk egészségtudatosan, cselekedjünk felelősségteljesen, figyeljünk magunkra rendszeres önvizsgálat végzésével! Járjunk mammográfiai és nőgyógyászati szűrő vizsgálatokra, éljünk a védőoltás lehetőségével és hiteles forrásból tájékozódjunk! – fogalmazott Kreicsi Mária, aki ezután a szelek szárnyára engedte Salgótarján mellrák elleni világnapi üzenetének rövidített változatát. A papíron ez állt: Önvizsgálat és szűrés: Tedd meg, hogy ne legyen késő!

Ezután a Nógrád Vármegyei Szakképzési Centrum Táncsics Mihály Technikum tanulói flashmobjukkal színesítették a napot. Az „akció” során az élőzenét Szternácsik Zsófia, Pózsa Levente és Szikora Rajmund Gábor biztosították. 

Tekintsétek meg videónkon, hogyan borult rózsa- és mályvaszínekbe a nógrádi vármegyeszékhely központja:

A hétvégén motorra pattanva is hirdették a rákelleni harc fontosságát:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában