Nool.hu podcast

2023.09.22. 06:50

Nem csupán a hátrányos helyzete miatt figyelnek a salgótarjáni Nyitnikékre (podcast)

A zagyvapálfalvai városrészben található Nyitnikék Tagóvoda a közelmúltban egészségre nevelő játékokkal gazdagodott a STADA Palánta programnak köszönhetően. Podcastünkben a programról és az óvodai életről is szó esett.

Nool.hu

A gyerekek azt is megtanulhatják az új játékoknak köszönhetően, hogy mi mindent tehetnek egészségükért, ha például változtatnak az étkezési szokásaikon

Forrás: Nool

Fotó: Vendel Lajos

Ahogy arról korábbi cikkünkben beszámoltunk, a STADA Palánta programnak köszönhetően a közelmúltban egészségre nevelő játékokkal gazdagodott a Salgótarjáni Összevont Óvoda és Bölcsőde Nyitnikék Tagóvodája. A gyógyszergyártó cég országos programjának idei támogatását több mint 100 pályázatból egy fővárosi, valamint a salgótarjáni Nyitnikék Tagóvoda nyerte el. A környezeti és társadalmi fenntarthatóság ügyét zászlóra tűző szervezet kültéri játékelemeket telepített a szociális problémákkal terhelt Zagyvapálfalva-városrészében található óvoda udvarára.

A STADA az önkénteseikkel közösen rendbe tette az óvoda udvarát is, a Felelős Gasztrohős Alapítvány munkatársaival pedig óvodai szemléletformáló foglalkozásokat tartottak a gyermekek részére – bízva abban, hogy ezzel majd a szülőkre is  hatni tudnak. A Hír FM és a Nool.hu közös salgótarjáni adásában a szerkesztő-riporter, Tarnóczi László bemutatja a Nyitnikék óvoda országos figyelmet kiérdemelt programját, s rajta keresztül betekintést nyerünk a zagyvapálfalvai városrész problémáiba, mindennapi életébe is:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában