Egészség

2023.09.11. 14:18

Egészségre nevelő játékokkal gazdagodott a salgótarjáni Nyitnikék Tagóvoda

A STADA Palánta programnak köszönhetően egészségre nevelő játékokkal gazdagodott a salgótarjáni Nyitnikék Tagóvoda. Az eszközök hivatalos átadóját hétfőn délelőtt tartották meg az intézmény udvarában.

Gubányi Patrik

Egy piac felirattal is ellátott kisházzal is gazdagodott az intézmény

Forrás: Nool

Fotó: Vedel Lajos

Budapest után vidéken folytatódott az óvodák egészégnevelését támogató STADA Palánta program. Ezúttal a salgótarjáni Nyitnikék Tagóvoda nyerte meg a gyógyszergyártó cég pályázatát, amelynek keretében az intézmény udvarára környezettudatos és egészségfejlesztésre oktató tematikus játszótéri eszközöket telepítettek.  A nagycsoportosok részére egy ökotudatos játéksorozattal is készültek a szervezők a Felelős Gasztrohős Alapítvány együttműködésével. 

A program célja, hogy megmutassa a gyerkőcöknek, s rajtuk keresztül a családoknak is, hogy mennyi apró lépés tehető egészségük és környezetük megóvása érdekében, akár már azzal is, ha étkezési szokásaikon változtatnak. 

A szervezet önkéntesei ehető kertet és komposztálót építenek az udvaron, ahol magaságyásokat is ültettek a szülőkkel közösen.
Fehér Edit, az intézmény vezetője portálunknak elmondta: egy szülő hívta fel a figyelmüket erre a pályázatra, amit májusban nyújtottak be. Több mint száz intézmény jelentkezett a kiírásra, és június elején kapták meg az értesítést, hogy egy fővárosi óvoda mellett ők nyerték meg ezeket a hasznos eszközöket, amelynek köszönhetően többek között egy piac felirattal is ellátott kisházat, valamint útvezető panelt kaptak az udvarra. Utóbbi segítségével a gyerekek megtanulhatják, hol teremnek a különböző zöldségek, amiket eddig csak a szüleik kosarában láthattak. Hozzáfűzte továbbá: huszonöt önkéntes segít szebbé és környezettudatosabbá varázsolni az előteret, illetve magaságyásokat is ültetnek, ami nagy vágyuk volt. 

Az eseményre Fekete Zsolt polgármester is ellátogatott, aki beszédében aláhúzta, hogy köszönetnyilvánítással tartozik azért, hogy ilyen fontos témára helyez hangsúlyt a szervezet, hiszen az egészséges életmódot nem lehet elég korán elkezdeni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában