Mindennapi mozgás

2023.09.30. 09:00

Kedvezményesen használhatják a sportcsarnokot és az uszodát a salgótarjáni diákok

Minap tartott ülésén 19 napirendi pontot tárgyalt Salgótarján közgyűlése, a képviselők a mindennapos testnevelés megszervezésével, rendkívüli támogatási kérelemmel és egy pályázat benyújtásával, továbbá egyebek mellett egy önkormányzati cég ügyvezetőjének megbízásával kapcsolatban is döntést hoztak.

Kéri István

A város közgyűlése sok fontos dologban döntött legutóbbi ülésén

Forrás: Nool

Az önkormányzat döntött rendkívüli költségvetési támogatásra irányuló pályázat benyújtásáról, miután „ezt a költségvetés helyzete szükségessé teszi”. Benyújtják a zagyvapálfalvai fogorvosi rendelő kialakítását célzó pályázatot is, erre 69 millió forintot kíván lehívni az önkormányzat a város rendelkezésére bocsátott, összesen 11 milliárd forintos, „dedikált” keretből.

A testület egyhangú döntése értelmében Maruzs Viktória marad a Salgótarjáni Költségvetési Intézmények Gazdasági Szolgálatának vezetője. Az álláspályázatot azért kellett kiírni, mert az ügyvezető 2018-ban kezdődött megbízatása öt évre szólt, az október végével hatályát veszti. A regnáló igazgató az egyetlen pályázó volt a pozícióra.

Támogatják a sportolókat is

A képviselők megszavazták, hogy december 27-től január 1-ig igazgatási szünet lesz majd a hivatalban, továbbá döntöttek arról is, hogy az aktuális szezonban 3 millió forintos támogatást nyújtanak az SBTC NB II-ben szereplő női röplabdacsapatának és összesen hét utánpótláscsapatának. A kézilabdázók is támogatáshoz jutnak: ebben a szezonban 20 millió forint jut a Salgótarjáni Strandépítők Kézilabda Club felnőtt és utánpótlás csapatait működtető SSKC Kézilabda Kft.-nek, kedvezményes sportcsarnokhasználat és három bérlakás ingyenes rendelkezésre bocsátása mellett.

A közgyűlés határozata alapján a város ebben a tanévben is biztosítja a sportcsarnok és a városi tanuszoda kedvezményes használatát a Salgótarjáni Tankerületi Központ számára a mindennapos testnevelés minél színvonalasabb megszervezésének érdekében. Fekete Zsolt polgármester az előterjesztés kapcsán azt mondta: nem az önkormányzat hatásköre, de ebben a témában jelentős problémának tartja, hogy a fenntartó jelenleg nem működteti a Gagarin iskola saját uszodáját.

A képviselők döntöttek az Óbudai Egyetemmel fennálló együttműködés további bővítéséről is. A felek együttes szándéka az, hogy 2030-ra önálló karral bírjon a felsőoktatási intézmény a városban.

Elismerést vettek át
A közgyűlés előtt vette át a Salgótarján Város Ifjú Művésztehetsége díjat Vas-Vágréti Franciska népdalénekes, míg felkészítője, Czine Rita, Salgótarján Város Kiváló Tehetséggondozó Pedagógusa elismerésben részesült.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában