Programsorozat

2023.09.20. 14:30

Éjjel-nappal nyitva lesz a kultúrház Bátonyterenyén, évfordulós ötleteket is várnak

Bingó-est, gyermekfoglalkozás, bütykölde, kézműves termékbemutató is színesíti a bátonyterenyei művelődési központ hétvégi programjait.

Gulyás Edina

Gyöngyfűzés. A bátonyterenyei művelődési házban kézműves foglalkozások is várják az érdeklődőket szombaton

Forrás: Nool.hu illuszráció

Fotó: Pezzetta Umberto

A bátonyterenyei Ady Endre Művelődési Központ és Könyvtár idén is csatlakozott a Kultúrházak éjjel-nappal elnevezésű országos programsorozathoz. Számos tartalmas lehetőséget kínálnak a látogatóknak szeptember 22-24-ig, azok között minden korosztály megtalálja a neki tetszőt. 

Felnőtteknek szóló játszóesttel és bingó játékkal kezdődik a programok sora pénteken 18 órakor, a szerencsések különböző nyereményekkel gazdagodnak majd. Másnap 10 órától várják az érdeklődőket: termék és kézműves börzén mutatkoznak be a helyi és környékbeli termelők, alkotók. Kísérőprogramként a legkisebbek a szüleikkel baba-mama foglalkozáson vehetnek részt a gyermekkönyvtárban, a nagyobbak pedig a helyi vasútmodell-gyártó cég bütyköldéjében tölthetik a délelőttöt.

Megünneplik a város 35. születésnapját, ötleteket is várnak

Délután, 14 és 16 óra között a program résztvevői A szakkör foglalkozásaival ismerkedhetnek, elmélyülhetnek a makramé és a horgolás világában. A tevékenységeket az ősszel induló rendszeres összejöveteleken el is lehet majd sajátítani.

– A vasárnap délelőttöt a tervezésnek, gyűjtésnek szánjuk. A művelődési központban működő film- és fotóklub témája ez alkalommal a Bátonyterenye, 35 éves város címet kapta – tájékoztatott Maruzs-Molnár Ágnes, a Bátonyterenyei Közművelődési Nonprofit Kft. ügyvezetője. – Közös gondolkodásra várjunk mindazokat, akik ötleteikkel, javaslataikkal, tulajdonukban lévő képi-, vagy hanganyaggal segítenék a munkát, amivel a várossá nyilvánítás 35. évfordulójára készülünk. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában