Díj

2022.10.11. 17:43

Kultúrházak éjjel-nappal: díjat kapott a salgótarjáni József Attila Művelődési Központ

Díjat kapott a Salgótarjáni Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft. székhelyintézménye, a József Attila Művelődési Központ.

Nool

 – Több mint 150 szervezet közel 300 helyszínen mintegy 1000 programot szervezett országszerte, amin megközelítőleg 80 000 ember vett részt szeptember 23-a és 25-e között a tizenhatodik Kultúrházak éjjel-nappal eseményen – számolt be Bordás István, a Magyar Népművelők Egyesületének elnöke, az idei rendezvénysorozat eredményeit összefoglaló sajtótájékoztatón. A KMO Művelődési Központ és Könyvtárban megtartott eseményen a rendezvénysorozat fő szervezője ismertette az idei év pályázatainak nyerteseit. 

A rendezvényen részt vett és beszédet mondott Novák Péter, az eseménysorozat védnöke is. A sajtótájékoztató lezárásaként átadták a meghirdetett szakmai pályázatokra beérkezett több, mint 200 pályamű közül kiválasztott győztesek díjait. 

Annak érdekében, hogy ösztönözzék az intézményeket, a szakembereket és a látogatókat az eseménysorozaton való még aktívabb részvételre, a szervezők a már hagyományosnak mondható fotó-, és plakát pályázatot is meghirdettek, valamint idén folytatódott a #Hogy volt? című pályázatot is, mely a rendezvény kreatív megörökítésére ösztönözte a pályázókat. A Kultúrházak éjjel-nappal záró sajtótájékoztatóján Novák Péter és Bordás István közösen adták át a pályázatok nyerteseinek a díjakat.

A #vanképedhozzánk?  fotópályázatra a közművelődési intézmények rendezvényein készült olyan fotókkal nevezhettek az érdeklődők amelyek interneten is megjelentek és az intézmények mellett a nagyközönség is részt vehetett benne. A zsűri a 45 alkotótól beérkezett 173 fotóból az alábbi képsorozatokat díjazta: I. díj: Németh Gyula, Klauzál Gábor Budafok-Tétény Művelődési központ, a 46. Budafok-Tétényi Tavaszi Művészeti Fesztivál készített Balettgála fotója, II. díj: Rákos Ferenc Csaba fotója, melynek témája a kocsi Kocsitolóverseny, III. díj: Csépányi Réka, ózdi fotója amely az ÓMÉK Ózdi Művelődési és Kommunikációs NKft. Pán Péter - akrobatikus légtánc show eseményén készült.

A #mindentegylapra! pályázatra a szervezetek programjait, munkáját népszerűsítő plakátokat vártak a szervezők. 37 alkotó plakátjaiból az I. díjat Vecseri Ferenc a szentesi Felevad Duó eseményre készült alkotása kapta, a II. díjat Flaiszné Sendula Margit érzÉSek sugallatok – versek világslágerekkel plakátjának ítélte a zsűri. A III. helyezett Czinbal István – Vén Emil 120 című alkotása lett.

A #Hogy volt? című pályázatra a megvalósult rendezvényeket kellett ismertetni megadott szempontok szerint. 

A nyertesek:
- REMEK - József Attila Művelődési Központ – Salgótarján
- Szabadszállási ÁMK József Attila Közösségi ház,
- AGORA Szombathelyi Kulturális Központ – Szombathely,
- Madarász Károly Művelődési Ház és Városi Könyvtár – Túrkeve,
- "Salla" Művelődési Központ és Könyvtár – Zalalövő,
- Kondor Béla Közösségi Ház és Intézményei.

A Kultúrházak éjjel-nappal a Magyar Népművelők Egyesülete szervezésében, a Kulturális Központok Országos Szövetsége, és a Nemzeti Művelődési Intézet partnerségével, az Kulturális és Innovációs Minisztérium illetve a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával jött létre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában