Nool.hu podcast

2023.09.04. 17:21

Egészséges az otthoni fermentálás – a tarjáni tanácsadó elárulta a titkát (podcast)

Nyár végén, és az ősz kezdetkor rengetegen raknak el savanyúságot Nógrád-szerte. Sokan talán nem is tudják, hogy tartósítószer nélkül is lehet tökéletes a finomság. A szakember elárulta a titkot.

Nagy Orsolya

Sok nógrádi leginkább tartósítószert használ. Van azonban olyan módszer is, amelynél nem kell alkalmazni tartósítószert, ráadásul rendkívül egészséges, valamint hozzájárul, hogy az év bármely szakaszában elkészíthető és fogyasztható legyenek a finomságok. Ez nem más, mint a fermentálás. A módszerről, s annak egészségre gyakorolt hatásairól beszélgettünk Kovács Hetti salgótarjáni természetgyógyásszal és életmód tanácsadóval.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában