Tanév

2023.09.02. 08:20

Eddig ötvennégy szügyi diák kapott iskolakezdési támogatást, októberig még igényelhető

Nógrádban Szügy önkormányzata biztosítja a legmagasabb iskolakezdési támogatást, tanulónként 50 ezer forintot. Idén eddig 54 esetben állapították meg a jogosultságot.

Lászlók Judit

Frenyó Gábor, Szügy polgármestere tájékoztatott a település társadalmi felelősségvállalásában betöltött szerepéről

Forrás: Nool.hu

Fotó: NMH archív

Amint arról korábban portálunkon beszámoltunk, Szügyben idén is igényelhető október 15-ig a beiskolázási támogatás. Az önkormányzati rendelet szerint, a támogatás összege gyermekenként a Szügyi Madách Imre Általános Iskolában tanuló, 1-8. évfolyamos gyermek esetében ötvenezer forint. Minden más általános iskolában vagy középiskolában tanuló, 1-8. évfolyamos gyermek esetében tízezer forint. A középiskolában tanulók pedig a 9. évfolyamtól negyvenezer forintos támogatásban részesülhetnek. 

Frenyó Gábor, a település polgármestere a közösségi oldalán arról tájékoztatott, hogy az önkormányzatuk eddig ötvennégy esetben állapított meg támogatást és több mint 2,3 millió forintot utalt el a kérvényezők részére. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában