Életmentés

2023.09.14. 06:50

A gyarmati kórház orvosa látta el a törökországi barlangban rekedt amerikai kutatót

Szeptember 2-án lett rosszul Törökország egyik legmélyebb sziklaüregében, a Morca-barlangban Mark Dickey amerikai barlangász, akinek kiszabadításában rengetegen vettek részt. A férfit végül szeptember 12-én, nem sokkal éjfél után hozták a felszínre ezer méter mélyről. Az már korábban kiderült, hogy Mark Dickeyt a mélyben egy magyar doktornő látta el, azonban a nevét eddig nem hozták nyilvánosságra.

Lászlók Judit

1050 méter mélyen a föld alatt végzett életmentő beavatkozást dr. Zádor Zsófia (középen)

Forrás: Magyar Barlangi Mentőszolgálat Facebook oldal

Csach Gábor, Balassagyarmat polgármesterének közösségi oldalán közzétett bejegyzéséből viszont kiderült, hogy a hős nem más volt, mint dr. Zádor Zsófia, a balassagyarmati Dr. Kenessey Albert Kórház-Rendelőintézet orvosa. 

– A törökországi barlangi balesetben 1050 méter mélyen a föld alatt az életmentő beavatkozást végző dr. Zádor Zsófia azon túl, hogy a Magyar Barlangi Mentőszolgálat orvosa is, főállásban nálunk, a balassagyarmati Dr. Kenessey Albert városi kórházban dolgozik aneszteziológus és intenzív terápiás szakorvosként. Szívből gratulálok Zsófinak ezért a nagyszerű életmentésért is! – olvasható a bejegyzésben.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában