Háztűz

2023.08.31. 16:41

Többen segítettek a nagylóci tűzben megsérült nőnek, a tűzoltók gázpalackokat is kihoztak

Ahogy arról portálunkon már beszámoltunk, csütörtök délelőtt Nagylócon, a Szilvás úton egy 70 négyzetméteres családi ház egyik helyisége égett teljes terjedelmében, a lángok az ablakon is kicsaptak.

Nool.hu

Megfeketedett házfal, kitört ablak nem sokkal a tűz eloltása után. A házban élő nő súlyosan megsérült

Forrás: Nool.hu

Fotó: Hüvösi Csaba

A tűzesetről portálunknak Gazsi Károly, a Nagylóci Polgárőr Egyesület elnöke, elmondta, délelőtt fél tízkor értesítette egy polgárőrtársa arról, hogy egy helyi családi házban tűz ütött ki, az épület egyik helyisége pedig nagy lángokkal ég.

– Megkértem, hogy azonnal értesítse a hatóságokat, majd én is a helyszínre siettem. Mire odaértem, a házban szerencsére már nem tartózkodott senki, ugyanis az ott élő hölgy segítségére siettek az éppen a közelben tartózkodó civilek – mondta az egyesület elnöke. – Ezután telefonon keresztül értesítettem a ház tulajdonosát és egyben a hölgy hozzátartozóját, aki elmondta, hogy a házban egy, míg a melléképületben kettő gázpalack és benzineskannák is találhatók. Erről tájékoztattam a tűzoltókat is, akiknek sikerült időben kihozniuk a gázpalackokat, majd a tüzet is eloltani. Eközben a rendőrséggel közösen ötven méteres körzetben biztosítottuk a helyszínt. 

Leskó Diána az Országos Mentőszolgálat Észak-Magyarországi Régiójának kommunikációs munkatársa a NOOL.HU érdeklődésére korábban elmondta, hogy a tűzeset helyszínére azonnal két mentőegységet és egy mentőhelikoptert riasztottak. 

– A bajtársaim egy 55 éves nőt láttak el a helyszínen, aki légúti égést szenvedett. Már ott életmentő beavatkozásokra, emelt szintű légútbiztosításra volt szükség – fejtette ki Leskó Diána, aki végül rámutatott: az ellátást követően a sérültet mentőhelikopterrel szállították kórházba.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában