Háztűz

2023.08.31. 14:13

Friss információ: a nagylóci tűz helyszínén életmentő beavatkozásra volt szükség

Friss információk érkeztek portálunkhoz a csütörtök délelőtt, Nagylócon történt tűzesettel kapcsolatban.

Veres Edina

Mentőhelikopter is érkezett a helyszínre

Forrás: Nool.hu illusztráció

Fotó: Kaiszter Miklós

Ahogy arról portálunk is beszámolt, Nagylócon, a Szilvás úton egy 70 négyzetméteres családi ház egyik helyisége égett teljes terjedelmében, a lángok az ablakon is kicsaptak.

Kapás Márton, a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője arról tájékoztatta portálunkat, hogy a szécsényi és a balassagyarmati hivatásos tűzoltók végül két vízsugárral sikeresen eloltották a tüzet. Az egységek megkezdték az utómunkálatokat. Kapás Márton hozzátette: az eset kapcsán lakosságvédelmi intézkedés nem történt.

A nagylóci Szilvás útra a tűzoltók mellett a mentők is nagy erőkkel vonultak ki. Leskó Diána, az Országos Mentőszolgálat Észak-Magyarországi Régiójának kommunikációs munkatársa a Nool.hu érdeklődésére kifejtette: a tűzeset helyszínére azonnal két mentőegységet és egy mentőhelikoptert riasztottak.

– A bajtársaim egy 55 éves nőt láttak el a helyszínen, aki légúti égést szenvedett. Már ott életmentő beavatkozásokra, emelt szintű légútbiztosításra volt szükség – fejtette ki Leskó Diána, aki végül rámutatott: az ellátást követően a sérültet mentőhelikopterrel szállították kórházba.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában