Nagyboldogasszony

2023.08.08. 20:21

Tízezer zarándokot várnak Szentkútra – Erdő Péter is szentmisét mutat be Nagyboldogasszonykor

Nagyboldogasszony főbúcsújára várják a zarándokokat nemzeti kegyhelyünkön az előttünk álló hétvégén. A háromnapos ünnep vasárnapján Erdő Péter bíboros celebrál szentmisét, a hívők véradással is segíthetik a betegeket.

Gulyás Edina

Nagyboldogasszony főbúcsújára várják a zarándokokat nemzeti kegyhelyünkön

Forrás: Beküldött fotó

Nemzeti kegyhelyünk főbúcsúját augusztus 12-én, 13-án és 15-én tartják, Nagyboldogasszonykor tízezer zarándokot várnak Mátraverebély-Szentkútra.

– Szombaton már kora reggeltől érkeznek a látogatók, majd a háromnapos ünnep alatt folyamatosan jönnek gyalogosan, autókkal és buszokkal. Összesen mintegy tízezren vesznek részt az ünnepi szentmiséken, a szombat éjjeli keresztúton vagy az éjszakai virrasztáson – tájékoztatta portálunkat Kerekes-Dancsok Regina, a kegyhely sajtófőnöke. 

A főbúcsú első napján, azaz augusztus 12-én, szombaton 9, 11, 18 és 24 órakor is kezdődik szentmise, ez utóbbit a megholtakért mutatják be. Vasárnap a 11 órás liturgiát Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek celebrálja majd. 

Ugyanezen a napon 10 és 13 óra között véradást is tart a Magyar Vöröskereszt Nórád Megyei Szervezete, a fogadóépületben várják azokat, akik ezen a módon segítenék beteg embertársaikat. A háromnapos búcsú részletes programja megtalálható a kegyhely közösségi oldalán. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában