Zarándoklat

2023.08.08. 16:08

Fiatalokért ajánlják fel az idei zarándoklatot – Salgótarjánból is elindulnak a Mária-úton

A fiatalokért kelhetnek útra idén a zarándokok a teljes Mária-úton, Salgótarjánból is indul közösségi túra, amihez bárki csatlakozhat.

Gulyás Edina

Varga András esperesplébános áldásával Csókáspusztáról kelnek majd útra a zarándokok

Forrás: Archív fotó | Nool

Immár tizedik alkalommal rendezik meg az 1Úton Nemzetközi Zarándoknapot augusztus 12-én, szombaton a teljes Mária-úton: Ausztriában, Felvidéken, Délvidéken, Magyarországon és Erdélyben. A minden esztendőben más tematika köré épülő zarándoknapon idén a fiatalokért ajánlják fel lépteiket és imáikat a hívők szerte a Kárpát-medencében. 

Akik szívesen részt vennének a programon, azok szombaton csatlakozhatnak a Salgótarjánból Mátraverebély-Szentkútra induló túrához. Reggel 8 órakor Varga András esperesplébános áldásával Csókáspusztáról kelnek útra a zarándokok, majd 12 kilométert gyalogolnak nemzeti kegyhelyünkig. Csatlakozni 13 órakor is lehet a közösséghez, az útvonal zöld turistajelzése és a Mária-út találkozásánál, ahol András atya áldásával a Mária-út jelét is felfestik a résztvevők, akik tervezetten 14 óra 30 perckor érkeznek meg Mátraverebély-Szentkútra. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában