Tanévkezdés

2023.08.31. 09:28

Tanszerekre ad támogatást Karancskeszi önkormányzata, segítve az iskolakezdését

Karancskeszi önkormányzata pénzbeli juttatással segíti a helyiek iskolakezdését, mutatjuk a részleteket!

Gubányi Patrik

Bőséges a választék a boltokban, a legtöbb önkormányzat anyagi támogatást is ad a tanévkezdéshez

Forrás: Nool.hu illuszráció

Fotó: Berán Dániel

Karancskeszi önkormányzata egyszeri tanszertámogatással segíti azokat a személyeket, akiknek gyermeke általános-, vagy középiskolában tanul, valamint azoknak a fiatal felnőtteknek, akik köznevelési-, vagy felsőoktatási intézmény nappali tagozatán tanulnak – derül ki a község közösségi oldalán közzétett bejegyzéséből. Aláhúzták: a karancskeszi lakóhelyű általános iskolai tanulók fejenként 15 ezer forintot, a középiskolai nappali tanulmányokat folytató diákok fejenként 30 ezer forintot, a főiskolán és egyetemen elhelyezkedő nappali tagozatos fiatalok pedig 50 ezer forintot kapnak. 

Ismertették: a tanszertámogatást a helyi hivatalban igényelhető kérelem nyomtatványon kell benyújtani október 31-ig, keddig. A 16. életévüket be nem töltött tanulók esetében csak a kérelem kitöltése, míg az említett korhatárt betöltött gyerekeknek az érvényesítő matricával ellátott diákigazolvány másolatát szükséges csatolni.  

Hozzátették: az első kifizetés napja szeptember 20-a, ezt követően pedig minden szerdán 13 és 16 óra között vehetik át az összeget az arra jogosultak a hivatalban. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában