Nool.hu videó

2023.08.24. 14:38

Szolgálati Emlékérem fémjelzi a nógrádi pedagógusok áldozatos munkáját – íme a kitüntetettek (fotók, videó)

Pedagógus Szolgálati Emlékérmeket adományoztak csütörtök délelőtt Salgótarjánban, a Megyeháza dísztermében azon oktatóknak, akik hosszú évek óta példaként szolgálnak mind a növendékek, mind pedig a kollégáik számára.

Gubányi Patrik

38 oktató munkáját ismerték el Pedagógus Szolgálati Emlékéremmel

Forrás: Nool

Fotó: Vendel Lajos

A Salgótarjáni Tankerületi Központ fenntartásában működő intézmények dolgozói közül 38 oktató munkáját ismerték el Pedagógus Szolgálati Emlékéremmel csütörtökön Salgótarjánban, a Megyeháza dísztermében. 

Az eseményt a pásztói Rajeczky Benjámin Zeneiskola tanárai nyitották meg előadásukkal, majd Simon Tibor, a Salgótarjáni Tankerületi Központ igazgatója köszöntötte a résztvevőket.

– Még pár nap és hamarosan az iskolátokban is megszólal a csengő, jelezve a tanítási év kezdetét, amellyel ismét egy új időszámítás indul. A társadalom és a gazdaság elvárásai folyamatosan változnak, a közösségek átalakulnak, a tudásintenzív szakmák szerepe pedig egyre csak nő – emelte ki Simon Tibor.

A tankerület igazgatója az előző tanítási esztendőre visszaemlékezve kiemelte: örömmel tapasztalta, hogy intézményekben nagy számban dolgoznak, tevékenykedtek olyan sikeres kollégák, akik munkájukkal példaként szolgálnak társaik és tanítványaik számára. Akiknek a szolgálat és a felelősségvállalás jellemezte mindennapjaik állhatatos munkáját és szem előtt tartották a közös érdeket, a józan együttműködés realitását.

– Ma azért gyűltünk össze, hogy megköszönjük az oktatók kimagasló és színvonalas tevékenységét, amelynek révén példaképek lehetnek. Elismerésre méltó mindaz, amit tettek a mindennapokban, a munkaidőben és gyakran még azon túl is, a legfontosabb értéket, a gyermekek érdekét mindenek elé helyezve – hangsúlyozta Simon Tibor.

A tankerület igazgatója hozzátette: köszönettel tartozik azon kollégáknak, akik közös céljaik elérésében a fejlődés mellett tettek hitet, amik cselekedeteik által nyilvánvalóvá is váltak. 

Ezen szavak elhangzása után az elismeréseket Skuczi Nándor, a Nógrád Vármegyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke, valamint Simon Tibor adta át az azt kiérdemlő nevelőknek. 

Pedagógus Szolgálati Emlékérmet vehetett át az ünnepségen:

 Andrássy Ferenc József, Árpádné Vincze Marietta, Bacsa Katalin, Baloghné Kanyó Mária, Bereczki Lajosné, Bialkóné Csíkos Zsuzsanna, Czeba Katalin, Godóné Pál Erzsébet, Gömbicz Nándorné, Hollóné Nagy Zsuzsanna, Hrúz Dénes Péter, Kisbalázs Tiborné, Kotrócz Mátra, Kozma Béla Zsolt, Kubinyi Judit, Molnár Lászlóné, Mravcsik Sándor, Mravcsikné Tóth Tünde Mária, Nagy Péter, Nagyné Maruzs Ildikó, Ozsvárt Lívia, Pappné Filó Noémi, Petréné Kormos Ágota, Pintér Hajnalka Márta, Rákosné Szakács Ildikó Terézia, Sándor Péterné, Schweickhardt Zsolt József, Sóvári László, Szabó Attila, Tolmácsiné Godó Gabriella, Tóth Imréné Szabó Erika, Tóth Judit Mária, Tóth László Jánosné, Tóth Tiborné, Varga Dóra Lívia, Varga Tiborné, Viszóczky Zsuzsanna és Zsiveráné Fekete Borbála.

Az ünnepség a pásztói Mikszáth Kálmán Gimnázium és Kollégium tanulóinak műsorával zárult.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában