Augusztus 20.

2023.08.19. 11:16

Szécsényi lisztből készült a kenyér az ünnepre a köztársasági elnök konyhájában (videó)

A szécsényi malomból származó lisztkeverékből sül a kenyér államalapításunk ünnepén Novák Katalin konyhájában.

Gulyás Edina

– A liszt megvan. Holnap megsütjük a kenyeret – írta közösségi oldalán Novák Katalin. A bejegyzésben látható videó a köztársasági elnök júniusi látogatásán készült, amikor nógrádi útja során a szécsényi malomban is járt. 

A köztársasági elnököt Verebes József, a Szécsényi Mill Kft. tulajdonosa és felesége, Verebesné Csernák Judit fogadta. Az üzem bejárása során Novák Katalin megismerte a gabona feldolgozásának egyes lépéseit, az egymást követő fázisokat, majd házi készítésű frissítő mellett beszélgettek arról, milyen termékek készülnek a szécsényi malomban

A kötetlen beszélgetésen az elnök asszony arra is kíváncsi volt, hogy mitől jó a nógrádi liszt, ebből készül-e az ország legfinomabb ropogtatni valója, a Nógrádi ropogós. Kitért arra is, hogy a malomban készül-e gluténmentes termék, érdeklődött az idei gabonaszezonról, valamint arról is, hogyan készül a csökkentett szénhidráttartalmú liszt. A beszélgetés végén a malom alapanyagaiból sütött glutén- és cukormentes süteményeket is kóstolhatott. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában