Közlekedés

2023.08.31. 19:22

Sebességkorlátozást vezettek be a pataki Kossuth utcában

A község képviselő-testülete legutóbbi ülésén döntött arról, hogy a Kossuth utca teljes hosszában harminc kilométer per órás sebességkorlátozást vezet be.

Hegedűs Henrik

Sebességkorlátozást vezettek be, emellett a parkolási lehetőségeket is csökkenthetik a jövőben

Forrás: Nool.hu

Fotó: Hegedűs Henrik

Fekete Tibor polgármester portálunk érdeklődésére elmondta, az érintett utca merőleges a község főutcájára, itt található a polgármesteri hivatal és az orvosi rendelő, illetve a felső részen áll a kápolna. 

A közlekedők egy része rendre nem tartotta be a sebességhatárokat, ezért kellett szigorúbb intézkedéseket hozni. Ráadásul a szakasz Dejtár-Ipolyvece felé eső végén mezőgazdasági vállalkozás működik, és a nagy méretsű munkagépek rendszeresen itt mennek el, ezek zökkenőmentesebb haladását is biztosítani akarják. Ugyanakkor a családi házak tulajdonosai és vendégeik folyamatosan a szűk keresztmetszetű útburkolat mellett parkolnak, amiket a kombájnok és traktorok csak nagy nehézségek árán tudnak kikerülni, ezért az önkormányzat parkolási korlátozás bevezetésében is gondolkodik a Kossuth utcában.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában