Nool.hu videó

2023.08.03. 11:19

Megérkeztek a tankönyvek a salgótarjáni gépipariba (fotók, videó)

Megérkeztek a tankönyvek a Nógrád Megyei Szakképzési Centrum Stromfeld Aurél Technikumába szerdán délelőtt. Ezután a kupacokba halmozott taneszközök szétválogatása már el is kezdődött. Az iskola minden tanulója számára névre szóló tankönyvcsomagok készültek annak érdekében, hogy néhány hét múlva a tankönyvosztás a lehető leggördülékenyebben folyjon le.

Veres Edina

Egymás után kerültek a tankönyvkupacok szerdán a Nógrád Megyei Szakképzési Centrum Stromfeld Aurél Technikum osztálytermeiben álló padokra. Ahogy arról portálunk is beszámolt, az MTI tájékoztatása szerint kedden megkezdődött a tankönyvek kiszállítása az iskolákba a Könyvtárellátó Nonprofit Kft. (Kello) raktáraiból. Mindezt a Belügyminisztérium (BM) köznevelési államtitkára, Maruzsa Zoltán jelentette be Tőczik Zsolt, a Kello ügyvezető igazgatójának társaságában a könyvtárellátó üllői raktárában. Az eseményen Maruzsa Zoltán elmondta, hogy tavasszal 12,5 millió tankönyvet rendeltek az iskolák, pótrendelésben az év végéig még további egymillió példány megrendelése várható.

Több mint háromezer könyv érkezett

Az előbbi mennyiségből hozzávetőleg 3500 könyv érkezett a salgótarjáni technikumba közel 5 millió forint értékben szerdán. A tankönyvek megérkezését Véghné Deák Judit, az intézmény oktatója és könyvtárosa felügyelte. Portálunk érdeklődésére elárulta: az iskolába való bepakolás után a taneszközöket azonnal elkezdték szétválogatni.

– Nem csupán az osztályok számára, hanem külön-külön, minden egyes diáknak, névre szólóan összeállítottuk a tankönyvcsomagját. A kötetek kiosztása a közel négyszáz tanulónknak augusztus 24-én, csütörtökön kezdődik. A tankönyvek átvételének folyamatát roppantul könnyebbé, és gyorsabbá teszi ez az előkészület, hiszen így az összekészített könyveket már csak ellenőrizni kell a kiadás előtt – fejtette ki Véghné Deák Judit, aki azt is elárulta, hogy szerdán délelőtt teljesen zökkenőmentesen lezajlott a tankönyvek megérkezése és átvétele.

A tanulók is segítettek
Hozzátette: a Kello által biztosított diákmunkások mellett az iskolai közösségi szolgálaton belül a saját tanulóik is segítettek a pakolásban, így holnap már minden könyv a kijelölt tanteremben várja majd, hogy a tulajdonosa először kézbe vegye.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában