Bilincsben

2023.08.22. 09:07

Már le is tartóztatták az Őrhalomnál elfogott 19 éves moldáv embercsempészt

A Balassagyarmati Járási Ügyészség indítványára a nyomozási bíró elrendelte egy 19 éves moldáv fiatal letartóztatását, aki 500 euróért nyújtott illegális határátlépőknek segítséget.

Nool.hu

Szabadnapos rendőr figyelt fel a járműre

Forrás: police.hu

A nyomozás adatai szerint a moldáv férfi augusztus 13-án reggel egy kistehergépkocsit – annak rakterében 30 fő, magát szír állampolgárnak valló személlyel – vezetett a déli határtól Őrhalom külterületéig, ahol az utiokmánnyal, illetve Magyarországon történő tartózkodási engedéllyel nem rendelkező külföldiek a magyar-szlovák államhatárt illegálisan átlépték.

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság szolgálaton kívüli munkatársa felfigyelt a kistehergépkocsira, ami Szécsény irányába hajtott el. Jelzése alapján a Pásztói és a Szécsényi Rendőrkapitányság egyenruhásai Felsőtold közelében ellenőrzésük alá vonták a járművet, és az abban talált dolgok számos utas korábbi jelenlétére utaltak.

A gyanúsított elismerte, hogy – az eljárás során ismeretlenül maradt megbízójától a sikeres szállítás esetére ígért 500 euró fejében – a déli határtól ő szállította a menekülteket az északi határhoz, hogy azt illegálisan átléphessék.

Elrendelték a letartóztatását

A nyomozó hatóság őrizetbe vette a férfit, majd a vagyoni haszonszerzés végett és több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt kezdeményezte a letartóztatását.

Az ügyészség a terhelt jelenlétének biztosítása érdekében indítvánnyal élt a Balassagyarmati Járásbíróság nyomozási bírája felé, aki az ügyészi állásponttal egyetértve el is rendelte a kényszerintézkedést. A végzést az ügyész és a gyanúsított is tudomásul vették.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában