Bűnügy

2023.08.15. 13:21

Embercsempész akadt a horogra, szabadnapos rendőr figyelt fel rá Őrhalomban

Szabadidejét töltő Nógrád vármegyei rendőr észlelése és jelzése alapján fogták el az egyenruhások a 19 éves moldáv embercsempészt, aki 33 embert szállított.

Nool.hu

A rendőrök Alsótold határában csípték el a moldáv embercsempészt, gépjárművét lefoglalták

Forrás: Nool.hu

Fotó: Police.hu

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság szolgálaton kívüli munkatársa augusztus 13-án, vasárnap a reggeli órákban Őrhalom belterületén figyelt fel egy magyar hatósági jelzésű kistehergépkocsira, amiből a településen, a határ közelében közel 30-40 ember szállt ki, majd gyalogosan a szlovák határ felé indultak, míg az őket szállító jármű Szécsény irányába hajtott el - írja közleményében a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság.

A rendőr jelzése alapján a Pásztói és a Szécsényi Rendőrkapitányság egyenruhásai Felsőtold község közelében ellenőrzésük alá vonták a magyar forgalmi rendszámmal ellátott járművet és annak vezetőjét, egy 19 éves moldáv állampolgárságú férfit. A jármű rakterében személy nem tartózkodott, azonban az abban talált tárgyak – ételmaradékok és üres zacskók – számos utas korábbi jelenlétére utalt, ami igazolta, hogy a moldáv férfi Magyarország területére jogellenesen érkező külföldieknek nyújtott segítséget a magyar-szlovák államhatár illegális átlépéséhez.

Elismerte a bűncselekmény elkövetését az embercsempész

Ezzel egy időben a szlovák hatóság Ipolyvarbó településen 33, magát szír állampolgárnak való migráns személyt fogott el - írja a közlemény.

A 19 éves moldáv állampolgárt is elfogták, majd a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányságra előállították és embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták. A férfi a bűncselekmény elkövetését elismerte, őt a nyomozók őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatására a Balassagyarmati Járási Ügyészségen. A rendőrök a bűncselekmény elkövetéséhez eszközül használt járművet lefoglalták.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában