oktatás

2023.08.02. 12:10

Lovakkal ismerkedtek az apró polgárőrök a gyarmati táborban

Hegedűs Henrik

Nemrégiben a Balassagyarmat külterületén található Kóvári Lovardában tartotta meg nyári lovas táborát az általános iskolás „kollégák” számára a Nógrád Vármegyei Polgárőr Egyesületek Szövetsége. Az apró polgárőr gyerekek Mészáros Judit lovasoktató, a szövetség állatvédelmi referense irányításával, Koplányi Melinda és Demeter Gábor polgárőr-pedagógusok felügyeletével ismerkedtek meg a négylábú hátasok gondozásával, ápolásával, megtudták, hogyan kell ellátni őket, illetve természetesen nem maradt el a lovagolási lehetőség sem.

A táborban ezen kívül szó esett még a kóbor állatok felméréséről, elhelyezéséről, mintegy érzékenyítés gyanánt, hogy ha a későbbiekben veszélyeztetett, védtelen, elhanyagolt kutyákra-macskákra bukkannak, minél gyorsabban cselekedhessenek a biztonságos helyre juttatásukban. Hornyák Attila szakértő iránymutatásával pedig parlagfű-oktatásban is részesültek, töviről-hegyire átbeszélve, melyik növény tartozik ebbe a körbe és milyen módon kell elvégezi azok irtását, eltávolítását.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában