Bilincsben

2023.08.21. 10:10

Letartóztatták az izraeli kábítószer-kereskedőt, aki nógrádi fesztiválon akart terjeszteni

A Salgótarjáni Járásbíróság nyomozási bírája elrendelte annak a 32 éves izraeli állampolgárnak a letartóztatását, aki egy nógrádi zenei fesztiválon akart drogot árulni.

Nool.hu

Fogyasztani és árulni is akarta a drogot

Forrás: Nyomozati iratok

Augusztus 11-én a pásztói járás területén megrendezett zenei fesztiválon a rendőrség ellenőrzés alá vont egy 32 éves, gyanúsan viselkedő izraeli állampolgárt, akinek az övtáskájából kábítószerek, valamint egy digitális mérleg, egy kanál és egy 13 kisméretű tasak került elő.

A lefoglalt anyagok mennyisége, kiporciózása, a mérleg, a tasakok és a nagyobb mennyiségű készpénz arra utalt, hogy a férfi a drogokat – amiket egy korábbi Fejér vármegyei fesztiválon vásárolt – fogyasztani és árulni is akarta.

A fentiek alapján a rendőrök forgalomba hozatallal elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntett kísérlete miatt őrizetbe vették és kezdeményezték a letartóztatását.

A Pásztói Járási Ügyészség indítványára a nyomozási bíró a férfi jelenlétének biztosítása végett elrendelte a letartóztatását.

A végzést az ügyész tudomásul vette, a gyanúsított fellebbezett ellene. A kényszerintézkedésről másodfokon a Balassagyarmati Törvényszék dönt, de a gyanúsítottnak a törvényszék döntését is a rács mögött kell kivárnia.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában